Deze oud GTST-actrice werkt nu als buschauffeuse

Vijf jaar lang speelde ze een rol in GTST, maar inmiddels heeft ze een hele andere weg ingeslagen.

Lees ook

In de jaren ’90 werd actrice Chris Jolles ineens een BN’er door haar rol van Dian Alberts in de populaire soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Tegenwoordig zien haar dagen er heel anders uit. In een interview met de Telegraaf vertelt ze dat ze nu werkzaam is als buschauffeuse.

Rollen in twee soaps

Tussen 1994 en 1999 speelde Chris de rol van Dian Alberts in GTST. Nadat haar personage uit die serie werd geschreven, heeft ze nog drie jaar de rol van Luciel Starrenburg gespeeld in de soapserie Onderweg naar Morgen. Nadat ook die rol eindigde, ging ze verder in het theater. Inmiddels heeft ze dus een nieuwe roeping gevonden. Ze heeft de Randstad achter zich gelaten en is in het Noorden van het land aan de slag gegaan als buschauffeuse. Ze bestuurt bussen in Friesland, Drenthe en Groningen.

gtst-actrice
Chris Jolles in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Blij met anonimiteit

In de bus wordt Chris amper herkend van de twee hitseries waar ze een rol in speelde. Of ze dat erg vindt? Integendeel, ze geniet er juist wel van om een redelijk anoniem leven te leiden. Toen ze nog elke dag op televisie te zien was, kreeg ze in het dagelijks leven vaak kritiek. “Stond ik bij de visboer en vond ik de tong erg duur. Die kocht ik dus niet. Hoor ik achter mij een onvriendelijke stem: ‘Nou zeg, die kan jij echt wel betalen hoor!’ Huh? Hoezo? En toen ik was bevallen van mijn dochter, liep er ineens een fotograaf door de straat”, aldus Chris.

No going back

Chris lijkt erg gelukkig met haar huidige beroep. Of ze ooit nog weer terug zou keren naar het leven als actrice? De kans is klein, zegt ze. “Begrijp me niet verkeerd, acteren is geweldig, zeker als je de kans krijgt om je te verdiepen in een rol en het personage aan te passen. Maar het gedoe eromheen trek ik niet!”

Bron: RTL Boulevard, Telegraaf | Beeld: Videostill YouTube Mocksfan

Laatste nieuws

Zie ook