Marcel blikt terug op Prince Charming-deelname: ‘Het programma heeft me veel gebracht’

Ook licht Marcel een tipje van de sluier op over zijn kersverse romance

Lees ook

Even dachten we dat Marcel in de finale van Prince Charming zou staan, maar vlak voor de grande final stuurde Chris hem naar huis. Hoewel Marcel het graag tot de laatste twee had geschopt, blikt hij terug op een prachtig avontuur. 

Uitdaging

Veel deelnemers kunnen het beamen: meedoen aan een realityprogramma is niet niks. Maar dit was juist een van de redenen waarom Marcel besloot mee te doen aan Prince Charming. “Ik wilde een beetje uit mijn comfortzone stappen”, begint Marcel als we met hem bellen. “Uiteindelijk heb ik de keus gemaakt om mee te doen, omdat het me een enorme uitdaging leek. Dat blijkt ook zo te zijn – helemaal in het begin”, lacht Marcel, die toegeeft dat hij het in het begin toch wel ongemakkelijk vond om opeens met meerdere mannen te strijden om één man. 

Daarnaast vond Marcel het wel weer tijd voor een nieuwe man in zijn leven. “Ik was wel toe aan een nieuwe liefde. Ik was al twee en een half jaar vrijgezel, en het lukte me maar niet om iemand te vinden”, verklaart Marcel. 

Eén villa, twaalf mannen 

Voor Prince Charming reisde Marcel in september af naar het zonovergoten Italië, en zat hij opeens met elf andere mannen in een villa. Iets waar hij wel even aan moest wennen. “In het begin was dat allemaal wel overweldigend. Maar ik vond het al wel meteen heel bijzonder, leuk en interessant. Daarnaast had ik direct een connectie met een paar jongens, met wie ik nog steeds een heel goede band heb. Dat vind ik heel mooi.” 

Gezien worden 

Maar dat al die elf andere mannen ook om aandacht van Chris vochten, vond Marcel daarentegen wat minder mooi. “In het programma lijkt het alsof ik onzeker ben, maar het was meer de ongemakkelijkheid. Ik vond het gewoon heel ongemakkelijk. Je zit opeens in een heel nieuwe setting en ik ben heel erg een denker. Ik zat in het begin heel erg in mijn hoofd en was steeds aan het denken: ‘Hoe moet ik het aanpakken?’”

Aan het begin van zijn Prince Charming-deelname zat Marcel soms zo te malen over hoe hij aandacht kon krijgen van Chris, of twijfelde hij over hoe hij zich moest opstellen, dat hij even overwoog te stoppen met het programma. “Het werd een beetje veel, en het was ook veel. Je hebt te maken met allemaal jongens die hun verhaal willen doen”, deelt Marcel. “Er waren nog elf andere mannen die allemaal ook hun momentje met Chris wilden, en ook moeten krijgen natuurlijk. Dat vond ik wel lastig.”, deelt Marcel. “Ik weet nog goed dat ik daar een gesprek over had met Scott en Jakop. En ik ben daar ook heel open in geweest naar Chris toe. Ik zei: ‘Misschien moet ik gaan, misschien is dit niks voor mij.’ Ik zat zo in mijn hoofd, en zij hebben me toen een hart onder de riem gestoken. Ze zeiden: ‘Gun jezelf de tijd.’” 

Naarmate de heren langer in de villa zitten, kon Marcel zich gelukkig meer ontspannen. “Ik voelde me steeds meer zelfverzekerd en dat kwam mede door de jongens in de villa”, verklaart Marcel. “En dat kwam ook door Chris; dat ik gewoon lekker mezelf kan en moet zijn, want dat vond hij juist interessant.” Ook werd het voor Marcel makkelijker om te ontspannen en genieten, naarmate er minder heren in de villa zaten. “Als Chris dan kwam binnenlopen, of als er een groepsdate was, was er meer interactie tussen ons. Dat ging dan makkelijker.” 

Liefde 

Hoewel Marcel een goede band met Chris opbouwde en ook fijne één-op-één momenten met hem had, moest hij vlak voor de finale zijn koffers pakken. Toch heeft Prince Charming Marcels leven enorm veranderd. “Het programma heeft me heel veel gebracht. Ik voel me een stuk zekerder en heb er heel veel mooie vriendschappen bij”, deelt Marcel. 

“Ik spreek Lesley en Michael nog weleens. Michael is echt een enorme schat en we kennen elkaar natuurlijk al van de Corgi-familie hier in Amsterdam. Ook spreek ik Julien, Jakop en Scott vaak; Scott is gewoon mijn bestie geworden. De rest, zoals Lars en Roy, zie ik voornamelijk met etentjes, als we met z’n allen afspreken. Bij elkaar zijn we zo’n leuke groep.” 

Enne, Marcel hield niet alleen fijne vriendschappen over aan zijn deelname aan Prince Charming, zo heeft hij een relatie gekregen met een andere deelnemer. Maar wie de vlam van Marcel is? Dat hoor je woensdag 26 januari tijdens de reünie van Prince Charming, en op 27 januari lees je alles over Marcels kersverse romance. Gelukkig kan Marcel wel alvast een tipje van de sluier oplichten. “Hij is een heel aantrekkelijke man met veel humor. We hebben sinds 11 december officieel een relatie en hebben het heel leuk samen. We hebben zelfs kerst samen gevierd.” Awh! 

To be continued… 

Beeld: Videoland (Jasper Suyk)

Laatste nieuws

Zie ook