Prince Charmings Marcel blikt terug op exit: ‘Ik had het niet verwacht’

Lees ook

Prince Charmings Marcel was toch wel een fan favorite. Dat Chris hem tijdens de stropdassenceremonie naar huis stuurde, zagen velen dan ook niet aankomen. Ook Marcel zelf had niet verwacht dat hij zijn stropdas moest inleveren. Met Grazia blikt hij terug op zijn exit. 

Tweede date 

In de nieuwste aflevering van Prince Charming kregen Scott, Jakop en Marcel allemaal een prachtige één-op-één date met Chris. Iets wat wel even spanning opleverde bij Marcel. “Ik had daarvoor nog maar één keer een date gehad met Chris; toen we samen naar het strand gingen”, begint Marcel als we met hem bellen.

“Ik realiseerde me opeens dat ik een van de laatste drie was, maar dat ik hem nog maar één keer echt één-op-één heb gesproken. Daardoor verviel ik even in mijn oude patroon van alles overdenken. Even was er weer die spanning van: ‘Misschien is er een reden dat ik maar één keer een date heb gehad’. Gelukkig kon ik die gedachte vrij snel loslaten en hebben we een heel mooie date gehad”, verklaart Marcel.

Gevoelens

Marcel en Chris hadden een leuke date, waarbij ook even werd gezoend. Waren er eigenlijk al gevoelens in het spel? “Bij gevoelens ga je wel net weer een stapje verder”, lacht Marcel. “Maar ik vond hem heel interessant, en Chris is een bijzondere man – dat vind ik nog steeds. Ik wilde vooral gaan ontdekken wat het nou precies was tussen ons.”

Ceremonie 

Tijdens de stropdassenceremonie moest Chris één van de laatste drie mannen naar huis sturen. Hij koos ervoor om vlak voor de finale afscheid te nemen van Marcel. Iets wat Marcel niet zag aankomen. “Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht”, geeft hij toe. “Maar nu ik achteraf de show zie, zie ik wel echt een spark bij Chris en Jakop, en Chris en Scott, dat mistte ik wel.” 

Toch vond Marcel het op het moment zelf enorm jammer dat Chris afscheid van hem nam. “Op dat moment vond ik het echt niet chill. Ik vond dat ik wel veel van mezelf had laten zien, maar had gehoopt dat Chris nóg meer van mij wilde zien. Ook wilde ik nog wel meer van hem zien, maar hij moest natuurlijk een keus maken.” 

“Ik heb er niet per se verdriet van gehad (dat Marcel naar huis moest, red.), maar ik was een beetje geïrriteerd. Want ik dacht: ‘Je maakt een fout.’ Daar kan ik dan heel duidelijk in zijn. Ik heb ook tegen Chris gezegd dat hij een fout maakte. Daarmee bedoelde ik niet per se dat het fout was om mij te laten gaan, maar dat het fout was om mij niet beter te leren kennen.” 

Vriendschap

Overigens lijkt het erop dat Chris en Marcel elkaar nog wel beter hebben leren kennen, maar dan als vrienden. “We hebben nog steeds contact, vanochtend zelfs nog. We hebben vaak appcontact en soms zien we elkaar als we met de andere jongens afspreken. Chris is gewoon een vriend geworden.” Eind goed, al goed!

Beeld: Videoland (Jasper Suyk)

Laatste nieuws

Zie ook