5x dít wist je nog niet over Lucien Laviscount, de knappe acteur die Alfie speelt in Emily in Paris

Kwam de acteur je bijvoorbeeld bekend voor? Dat kan kloppen.

Netflix verraste ons gisteravond met het trés leuke nieuws dat Emily in Paris een derde én vierde seizoen krijgt. Wij kunnen niet wachten om meer van Emily’s avonturen in Parijs te zien én hopen stiekem ook meer van de knappe Alfie te zien. Want wie is deze hunk eigenlijk in real life? Enne, waarom komt hij ons zo bekend voor?

Love interest

In het tweede seizoen van Emily in Paris maakt Alfie plotseling zijn opwachting als de knappe love interest van Emily. Gabriel krijgt er ineens concurrentie bij als Alfie indruk weet te maken op Emily tijdens de Franse lessen. Goed, wie het tweede seizoen heeft gezien weet dat het ‘ingewikkeld’ ligt. Nu we ons kunnen verheugen op het derde en vierde seizoen, is het hoog tijd om Alfie eens onder de loep te nemen. Want wie is hij eigenlijk?

Fan van de serie

Alfie wordt gespeeld door Lucien Laviscount, een Britse acteur, die – zo blijkt – ook nog eens een huge fan is van de serie. “Oh, ik heb de s-t er uit gebinged, om eerlijk te zijn. Ja. Ik ben een grote fan van [maker] Darren. Darren Star is echt een ster en hij heeft de ongelofelijke manier om karakters zo vol en zo verschillend te maken, en ze smelten gewoon allemaal samen,” vertelde hij in december aan Elle. “En hij heeft een geweldig ritme in de dialogen en al die dingen. Dus toen ik Emily in Paris zag, had ik zoiets van: ‘Wow, hij heeft het weer voor elkaar’.”

Toen hij gevraagd werd voor de show twijfelde Lucien dan ook geen moment. Hij vond het fijn dat hij zijn eigen tactiek kon toepassen en zich niet per se aan veel regels hoefde te houden. “Ik benaderde Alfie’s personage als gewoon een eenzame jongen in Parijs die er eigenlijk niet wil zijn,” vertelde hij aan Tatler nadat seizoen 2 eerder vorige maand uitkwam. “Ik kom uit het noorden van Engeland en ik stelde me voor dat als je me ergens in de wereld zou droppen en ik me eenzaam zou voelen, ik ook mijn eigen verdedigingsmechanisme zou ontwikkelen – zoals het sarcasme van Alfie.” Aha!

Wat schuilt er verder nog achter Lucien? We zetten vijf dingen die je nog niet wist over de acteur voor je op een rijtje.

1. Hij is door David Beckham begonnen met acteren

Lucien stond ooit model voor David Beckhams kledinglijn, toen hij nog maar een kind was. Hij herinnerde zich dat David hem toen op de set betrapte op rennen. “Ik dacht dat ik naar huis zou worden gestuurd,” vertelde Lucien ooit aan Fox 11 Los Angeles in september 2015. Maar dat was niet wat David deed. Sterker nog, de voormalig profvoetballer zei: “Je zou acteur moeten worden.” Merci, David!

2. Hij komt uit een familie van bodybuilders

Als we op Luciens Instagram spieken zien we kiekjes waarop hij zijn afgetrainde lijf showt. Dat lijf heeft hij niet zomaar gekregen, want Lucien brengt veel tijd door in de sportschool. Het zit ‘m in de familie, want zijn ouders zijn fitnessinstructeurs. Door de jaren heen heeft hij dan ook een liefde ontwikkeld voor de sportschool.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucien Leon Laviscount (@its_lucien)

3. Hij speelde in Scream Queens, maar werd daar in eerste instantie voor afgewezen

Mocht Lucien je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Hij had namelijk ook een kleine rol in de serie Scream Queens. Hij speelde daarin Earl Grey, maar zijn scène had het bijna niet op het scherm gehaald. Lucien werd namelijk in eerste instantie afgewezen bij zijn auditie. “Ik was er kapot van,” vertelde hij aan Fox 11 Los Angeles. Later die dag belde de regisseur hem om hem te vertellen dat er een personage speciaal voor hem geschreven zou worden. Gelukkig maar!

4. Emily was niet zijn eerste ‘love interest’

Alfie is natuurlijk de love interest van Emily, maar dat was niet de eerste keer voor Lucien dat hij een zogeheten love interest moest spelen. Hij speelde namelijk ook de zoon van Alexander Cabot in CW’s Riverdale-crossover Katy Keene, waar hij vrienden werd met Josie in de hoop een nummer met haar op te nemen. Aha!

Lucien Laviscount
Lucien Laviscount bij de opnames van Katy Keene.

5. Één uur na zijn auditie werd hij gecast voor Emily in Paris

“Ik was in New York aan het werken aan enkele andere projecten, en mijn manager zei net: ‘Lucien, je hebt een afspraak met Darren Star. Hij wil dat je leest voor Emily in Paris. Dus liet ik alles vallen waar ik mee bezig was. Ik stuurde de auditie tapes terug binnen het uur, en ik kreeg een uur later een telefoontje terug met de mededeling: ‘Darren en Lily willen morgen met je zoomen'”, vertelde Lucien in een interview met Harpers Bazaar.

“De hele tijd verwachtte ik dat ik mijn scènes opnieuw zou moeten lezen, en aan het einde van het gesprek hadden ze gewoon zoiets van: ‘We houden contact.’ En een uur later kreeg ik een telefoontje dat zei: ‘Je vertrekt naar Parijs.’ Het ging zo snel.” Wauw!

Bron: US Magazine | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws