Wekenlang opgesloten: hoe betalen de Big Brother-deelnemers hun huur?

Hoe regelen de deelnemers dit eigenlijk?

Meedoen aan Big Brother: het klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe betaal je eigenlijk de huur? En wat vertel je in hemelsnaam aan je werkgever?

Praktische zaken

Meedoen aan Big Brother is een behoorlijke challenge. Behalve dat je niet weet met wie je gaat samenwonen en je 24/7 gevolgd wordt door tientallen camera’s, ben je ook behoorlijk lang weg van huis. Tenminste, als je lang in het programma mag blijven.

Maarre, wat vertel je dan aan je baas? Neem je ontslag? En moet je een onderhuurder voor je eigen woning zoeken? Een woordvoerder van RTL vertelt aan NU.nl hoe de deelnemers dit soort praktische zaken oplossen.

Vakantiedagen

Volgens de woordvoerder van RTL hadden een aantal deelnemers nog flink wat vakantiedagen over en komen anderen een heel eind met onbetaald verlof. Enne, hoe zit dat met betalingen? “Endemol, de producent van het televisieprogramma, heeft een dagvergoeding opgesteld”, stelt de woordvoerder.

“Daarmee kunnen de huidige deelnemers en de kandidaten die op een later moment instappen, gewoon de rekeningen blijven betalen.” Aha!

Seizoen twee

“Een vakantie wordt het zeker niet: schaarste en onvoorspelbaarheid voeren de boventoon dit seizoen”, vertelde presentatrice Geraldine Kemper al over het nieuwe Big Brother-seizoen.

Wij zijn héél benieuwd wat we gaan zien en horen met de 120 camera’s en 50 microfoons die er in het huis te vinden zijn. Dagelijks kun je op RTL5 zien wat er die dag gebeurd is, én de stream op Videoland is dus 24 uur per dag beschikbaar. Nog een leuke reden om in te tunen: Via de livestream kun je meebepalen over het leven van de kandidaten. Exciting.

Bron: Nu.nl | Beeld: Big Brother

Laatste nieuws