Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Prince Charmings Michael blikt terug op deelname: 'Chris' sympathieke glimlach viel me meteen op'

'Ik wilde vooral ontdekken of er nog meer tussen ons kon ontstaan.'

Michael

Wat hebben we van hem genoten. Met een glimlach van oor tot oor en een positive attitude wist Michael het tot de zevende aflevering van Prince Charming te schoppen. Helaas viel voor hem het doek tijdens de laatste stropdassenceremonie, maar dat betekent zeker niet dat Michael nu bij de pakken neerzit. “Ik heb echt overal van genoten”, blikt hij terug met Grazia.

Daten

“Bel ik gelegen? Ik bel eigenlijk te vroeg”, lacht Michael als hij ons belt om terug te blikken op zijn Prince Charming-deelname. Als hij vertelt waarom hij besloot mee te doen aan Prince Charming wordt al snel duidelijk dat hij ook in real life een echte lachebek is. “Die datingapps werken gewoon niet. Misschien wel voor sommige mensen, maar voor mij niet. Ik wil niet de hele tijd chatten; dat vind ik zo irritant, en daar ben ik ook gewoon niet zo goed in”, lacht Michael. “Dus toen ik de kans kreeg om mee te doen aan Prince Charming leek met dat heel leuk.”

Ook deelt Michael dat hij eigenlijk al was benaderd om aan het eerste seizoen mee te doen. “Toen had ik nog een relatie, dus dan ga je – als het goed is – niet meedoen aan een datingshow, haha. Toen ik voor de tweede keer werd gevraagd dacht ik: Let’s give it a chance. Marvin en Ferdi uit het eerste seizoen zijn zo gelukkig samen, dus ik dacht: het werkte voor hen, dus waarom niet voor mij?”

Eerste ontmoeting Chris

Michael maakte samen met drie anderen pas aan het begin van aflevering drie – en dan ook nog 's avonds – zijn intrede in de villa. Voor hem en de andere nieuwkomers duurde het dan ook even voordat ze Chris voor het eerst zagen. “Voor mijn gevoel duurde dat twee dagen”, lacht Michael. “Maar het kan ook een dag zijn geweest voor we hem ontmoetten.”

Michael had dus geen idee wie de 'prins' zou zijn. Toen het moment suprême dan eindelijk was aangebroken, viel het Michael meteen op dat Chris een mooie glimlach heeft. “Ik vind een glimlach heel belangrijk, en dat heeft Chris wel. Hij heeft echt een mooie, sympathieke glimlach; dat viel me meteen op.”

Klik

Van een spark was niet meteen sprake, daarnaast duurde het best een tijd voor Michael een één-op-één moment met Chris had. En ook toen waren er kapers op de kust. “Daar baalde ik wel van, maar ik gun iedereen een moment met Chris. Ik dacht: mijn moment komt nog wel.”

“Maar toen ik dat moment eindelijk had (tijdens het bereiden van de eieren, red.) kwamen er meteen allemaal jongens bij en namen Lars en Marcel hem mee. Toen dacht ik wel even: jongens, jullie hebben jullie momentje al gehad. Ik nog niet. Maar daar maakte ik me niet te druk om. Ik wist dat Chris wel terug zou komen. Toen vroeg ik de jongens ook of ze ons alleen konden laten als het zover was. En dat deden ze ook."

Vonk

In de nieuwste aflevering gingen de heren de Bachata-dans leren. Iets waarbij Michael zich helemaal in zijn element voelde en wat terug te zien is als hij met Chris danste. Maarre, ontstond er toen niet een kleine vonk? “Nou, blijkbaar niet”, zegt Michael lachend. “Als je met iemand danst, doe je dat vaak al met iemand met wie je een klik hebt. Ik dacht dat er wel een beetje een spark was, maar dat was helaas niet zo.”

Hoewel Michael het jammer vond dat hij tijdens de stropdassenceremonie zijn stropdas moest inleveren, had hij nog geen gevoelens voor Chris. “Ik krijg niet zo snel gevoelens voor iemand. We zagen Chris ook niet zo vaak, behalve tijdens (groeps)dates. Ik wilde vooral nog ontdekken of er meer kon ontstaan, maar ik kan niet zeggen dat ik al gevoelens voor hem had.”

Avontuur

Het Prince Charming-avontuur eindigde dan eerder dan Michael had gehoopt, maar al met al blikt hij terug op een geweldige tijd. “Ik heb er echt van genoten. Ik ben ontzettend blij dat ik me openstelde”, vertelt Michael trots. “Dit (Prince Charming, red) is namelijk niet iets waar ik drie jaar geleden ‘ja’ tegen zou hebben gezegd. Ik heb er zeker geen spijt van, maar ik heb nu één keer meegedaan aan een datingprogramma en dat is voor mij genoeg. Ik hoef niet nog een keer aan zoiets mee te doen. Het is goed zo.”

Misschien ook voor jou:
Aha: dit deden de mannen van Prince Charming tussen de opnames door
Showbizz
  • Videoland (Jasper Suyk)