Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Simon en Annemarie Keizer delen intieme beelden van bevalling

Ook zien we hoe Kiki haar broertje voor het eerst ontmoet.

Simon Annemarie

Een week geleden verwelkomden Simon Keizer en zijn vrouw Annemarie Keizer hun zoontje Joa. De parents deelden het babynieuws met een prachtige foto op Instagram, maar op YouTube geven zij nu een intiem kijkje in de bevalling.

Bevalling

"Het is 20 december 2021, tien voor half zes om precies te zijn, en het is spannend", begint Simon Keizer zijn wel heel speciale zeventiende vlog. "Annemarie heeft drie centimeter ontsluiting. Dat was vanochtend, dus misschien is het nu meer. Dan ben je al goed onderweg. Door een opeenstapeling van verschillende argumenten hebben we samen besloten om morgen sowieso naar het ziekenhuis te gaan. Tenzij het allemaal heel snel gaat en Annemarie vanavond of vannacht bevalt."

"Dus dat houdt gewoon in dat wij binnen nu en 24 uur een tweede kindje hebben", gaat Simon vol trots verder. Spannend is het allemaal zeker. Om te ontstressen zien we hoe Annemarie geniet van een heerlijk warm bad, terwijl Simon in een ijskoud bad springt.

Afwachten

Op dinsdagochtend besluiten Simon en Annemarie om naar het ziekenhuis in Hoorn te gaan om de bevalling in te leiden. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen, kan het wachten beginnen. Van sudoku's tot La casa de papel: alles wordt uit de kast getrokken om de tijd sneller voorbij te laten gaan.

Flink wat uurtjes en een ruggenprik later is het dan eindelijk zover. Om 17.51 heeft Annemarie tien centimeter ontsluiting en kan het persen beginnen. "Na 28 minuten persen kwam onze baby op de wereld", deelt Simon in de video. Vervolgens zien we hoe de trotse parents met hun dochtertje Kiki videobellen. "Jij moet zeggen hoe de baby heet, mama", horen we het meisje zeggen. "De baby heet... Joa", onthult Annemarie.

Grote zus

Kiki kan duidelijk niet wachten om haar kleine broertje te ontmoeten. "Wanneer komen jullie terug naar huis?", vraagt ze aan haar ouders. "Als jij morgenochtend wakker wordt, dan zijn wij weer thuis", vertelt Annemarie. Enne, daar is de kleine meid maar al te blij mee. "Mag ik de baby dan zoenen?", vraagt ze enthousiast. De volgende ochtend is het dan eindelijk zover en mag Kiki haar broertje in haar armen sluiten – wat héél lieve beelden oplevert. Cute!

Misschien ook voor jou:
Om deze reden voedt Simon Keizer dochtertje Kiki in het Engels op
Showbizz
  • BrunoPress
  • YouTube (Simon Keizer)