Mascha Feoktistova doet boekje open over levensstijl: ‘Gregor en ik hebben een switch gemaakt’

'We hebben onze levensstijl omgegooid en goed uitgezocht hoe we écht gezonder konden eten.'

Mascha Feoktistova (34) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze de moeder van dochter Mila.

Hardcore lockdown

“Alweer bijna een jaar voorbij! Een jaar dat gek begon met een hardcore lockdown. Gregor en ik zijn altijd vrij strikt geweest qua regels volgen, omdat we dat belangrijk vonden en de mensen om ons heen wilden beschermen. Mensen vonden dat soms een beetje gek, maar we wilden gewoon geen risico’s lopen. En daarnaast zijn wij zo geprivilegieerd dat het voor ons persoonlijk niet zo veel uitmaakte. We konden ons werk gewoon blijven doen vanuit huis, en vonden het juist leuk om spelletjes met vrienden te spelen via Facetime.”

“Tuurlijk miste ik soms de sociale gezelligheid en is het fijn om elkaar een knuffel te kunnen geven. Maar ik vond het ook heerlijk om lekker thuis in mijn badjas rond te hangen, wat dat betreft ben ik echt een huismus. Eigenlijk zou onze dochter Mila vanaf januari naar de kinderopvang gaan. Dat was voor Gregor en mij het moment dat we dachten: nu kunnen we eindelijk weer méér doen. Maar toen bleef-ie dicht en hebben we nog twee maanden langer met Mila thuisgezeten. Achteraf gezien hebben we dat helemaal niet erg gevonden. Het is toch juist een luxe dat je die extra tijd met je gezin krijgt?”

Coronakilo’s

“Voor wie we de lockdown wel heel pijnlijk vonden, waren de vele ondernemers, en met name de mensen in de horeca. We hebben onwijs met ze meegeleefd en gedaan wat we konden door veel eten te bestellen en voor iedereen gratis reclame te maken. Er zat niets anders op dan er thuis maar een feestje van te maken, met al dat lekker eten.”

“We hebben dat wel gemerkt, want de coronakilo’s vlogen eraan. De afgelopen maanden hebben Gregor en ik daarom een switch gemaakt. We hebben onze levensstijl omgegooid en goed uitgezocht hoe we écht gezonder konden eten. Dat heeft veel effect gehad, we zitten nu allebei zoveel lekkerder in ons vel.”

[ont-quote align=”center” caption=”Mascha”]”De afgelopen maanden hebben Gregor en ik een switch gemaakt. We hebben onze levensstijl omgegooid”[/ont-quote]

Hoogtepunt van 2021

“Hoogtepunt van 2021 was voor mij onze verhuizing. Van een buitenwijk van Amsterdam ging we naar een buurt bij het centrum, en van die luxe om zo vlakbij de stad te zitten, hebben we echt gebruik gemaakt. We zijn lekker met Mila in de bakfiets op pad gegaan om de picknicken in de parken. En stapten zo vanaf ons balkon op ons supboard.”

“Hoe de feestdagen er dit jaar uit gaan zien, weet niemand. Maar mogen we niet met de familie bij elkaar zitten, dan maken we het gewoon gezellig op afstand. Hopelijk kunnen we 2022 beter beginnen en eindelijk met z’n drietjes onze droomreis naar Los Angeles maken om samen Amerika te verkennen.”

Beeld: Nine IJff

Laatste nieuws