Jaimie Vaes deelt groot nieuws: ‘Het voelt echt als mijn kindje’

'Heel lang heb ik gedacht dat dit een droom zou blijven, totdat ik een paar jaar geleden zoiets had van: ik ga het gewoon doen'

Jaimie Vaes (33) is ondernemer, stylist, influencer en presentatrice. Ze heeft bijna 400.000 volgers op haar Instagram. Jaimie woont op Ibiza, samen met haar zoontje Lío (4). In haar nieuwste column onthult Jaimie een project waar ze al heel lang aan werkt: haar eigen product!

VAES suncare

“Ik heb het altijd leuk gevonden om te ondernemen. Ik het zo vaak leuke ideeën in mijn koppie, maar omdat ik een onwijze ADD’er ben, gaat de uitvoering soms wat minder. Maar één van die ideeën heb ik al sinds mijn veertiende in mijn hoofd en dat gaat er nu echt van komen: VAES suncare. Als kind was ik al veel op het strand te vinden en dan riep mijn bezorgde moeder altijd hoe belangrijk het is om me goed in te smeren. Ik gaf ook al op jonge leeftijd veel geld uit aan huidproducten. Ik vond het heerlijk om door de Douglas of ICI Paris te lopen en te kijken: wat is er nu weer nieuw. Alleen op het gebied van suncare vond ik dat altijd tegenvallen, dus in mijn tienerjaren riep ik al dat ik het zelf ging opzetten.”

Jarenlang proces

“Heel lang heb ik gedacht dat dit een droom zou blijven, totdat ik een paar jaar geleden zoiets had van: ik ga het gewoon doen en ik in contact kwam met de juiste mensen die me daarbij konden helpen. Het is een jarenlang proces van productontwikkeling geweest, waarin je tegen heel veel samples ‘nee’ zegt, moet nadenken over de verpakking en de hele branding. Ik wist precies wat ik wilde: het moet verzorgend zijn, anti-aging, een goede zonnefactor hebben en lekker ruiken.”

“Nu lijkt het misschien een beetje gek om in de winter over suncare te praten, maar alle producten zijn net goedgekeurd en we zijn nu bezig met het afronden van het proces, zodat ik in het voorjaar VAES (Voyage Across Eternal Summers) kan lanceren. Ik kom met vier oliën: een SPF30, een SPF50, een aftersun glow en een tan booster, en ik ben heel trots dat we bij een van de grootste beautyketens komen te liggen.”

Dromen waarmaken

“Het voelt echt als mijn kindje, bijna alsof ik het zelf heb gebaard. Ik ben iemand die groots droomt en die dromen ook durft uit te spreken. Over een paar jaar wil ik met VAES in de Sephora liggen, ook in Dubai. Ik zie het al helemaal voor me, zo’n hele wand met mijn eigen suncare-lijn. Ik geloof wel in manifesteren: je moet het echt voor ogen zien, bijna kunnen proeven. En daarnaast komt er natuurlijk veel daadkracht bij kijken en heel hard werken, maar daar ben ik niet vies van. Dromen is leuk, maar je moet het uiteindelijk doen. En ik snap wel dat het in je leven niet altijd zo werkt dat je al je droompjes zomaar kunt naleven. We weten allemaal hoe het leven werkt: de ene keer is het leuk en de andere keer wat minder, en dan heb je niet die keus. Maar toch kan ik vanuit mijn hart zeggen: als je echt iets wilt bereiken, ga het gewoon doen!”

Fotografie: Ruud Janssen 

Laatste nieuws