Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monica Geuze over het moederschap: 'Jij moet doen wat goed voelt'

'Ik volg weleens van die perfecte moeders op Instagram en dan denk ik, daar kan ik me echt niet mee identificeren', aldus Monica.

Monica

Monica Geuze is trotse moeder van dochtertje Zara-Lizzy, die ze zoveel mogelijk uit de schijnwerpers probeert te houden. Toch kan de presentatrice soms op kritiek van de 'moedermaffia' rekenen en dat vindt ze soms behoorlijk moeilijk. Dat vertelt Monica in gesprek met het Belgische blad L'Officiel'.

Eigen manieren

Monica vertelt in het blad openhartig over wat het moederschap voor haar precies inhoudt. "Ik denk dat moederschap vooral inhoudt dat jij moet doen wat goed voelt", legt ze uit. "Ik kan wel de hele dag in de keuken kikkererwten te staan pureren die je jankend nog niet naar binnenkrijgt. Of ik bestel een pizza'tje, ik bespaar mezelf drie uur in de keuken, ik ben een leukere moeder en Zara-Lizzy eet haar eten gewoon op."

Iedereen voedt zijn kind weer anders op, gaat Monica verder. "Ik volg weleens van die perfecte moeders op Instagram en dan denk ik, daar kan ik me echt niet mee identificeren. Ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen. Maar ik zie mensen soms ook weleens dingen doen met hun kinderen dat ik denk: hmm dat had ik misschien net wat anders had gedaan."

Kritiek

Af en toe krijgt de tv-ster zelf ook weleens wat kritiek om de oren. Zo vertelt Monica dat ze laatst nog te horen kreeg dat Zara wel heel vaak bij haar opa en oma overnacht. "En dan denk ik: nee als ik parttime werkte, dan had ik het waarschijnlijk ook al makkelijker aangekund, maar het is gewoon heel druk als je allebei fulltime werkt."

Zara-Lizzy's vader, Lars Veldwijk, woont immers in Zuid-Korea en daarom komt de opvoeding van Zara grotendeels op Monica neer. "Ik denk niet dat je elkaar als moeder altijd begrijpt en dat hoeft ook niet altijd", aldus de Temptation Island-presentatrice.

Showbizz
  • RTL Nieuws
  • BrunoPress