Tabitha wil taboes doorbreken met nieuwe serie: ‘Laten we het er vooral over hebben’

In gesprek met Grazia doet de zangeres een boekje open over haar eigen jeugd.

Lees ook

In de serie Mooi Zoals Je Bent biedt Tabitha verschillende jongeren een steuntje in de rug, zodat zij na die hulp tegen zichzelf kunnen zeggen: 'Ik ben mooi zoals ik ben'. Ooit was dat namelijk ook een ding voor de zangeres zelf, zo vertelt ze in gesprek met Grazia. “Ik heb me heel vaak het zwarte schaap gevoeld.”

Herkenbare verhalen

Een aantal jaar geleden startte Tabitha de stichting Mooi Zoals Je Bent. Het doel: jongeren een platform bieden om hun verhaal en ervaringen met anderen te delen, om zo van zichzelf te leren houden. Zoiets ontbrak namelijk bij de zangeres in haar eigen jeugd. “Ik wilde iets creëren om taboes te doorbreken. Iets wat toegankelijk is voor iedereen”, vertelt Tabitha. “Taboes zijn er namelijk nog genoeg in Nederland en heel de wereld, dus laten we het er vooral over hebben.”

In de serie – die over de stichting én een nummer van de zangeres gaat – worden verschillende verhalen verteld waarvan Tabitha denkt dat veel mensen zich erin zullen herkennen. “In eerste instantie denk je misschien dat je niets gemeen hebt met diegene, maar uiteindelijk blijkt dat er toch wel veel overeenkomsten zijn. En dat is zo mooi”, legt ze uit. “Dat je vanbuiten niet ziet waar iemand doorheen gaat, wat diegene meemaakt of hoe diegene zich voelt. Het is fijn om te weten dat je niet alleen bent in bepaalde gevoelens, angsten of onzekerheden”, aldus de 29-jarige moeder.

Eigen jeugd

Zo'n steunplatform had Tabitha vroeger ook graag willen hebben. “Dat heb ik wel gemist toen ik zelf jong was. Ik denk dat ik daarom juist iets wilde creëren voor anderen, zodat zij dat wél hebben”, gaat ze verder. “Ik heb me heel vaak het zwarte schaap gevoeld. Ik had niet het gevoel dat ik echt ergens bij hoorde.”

Tegenwoordig is dat wel anders voor de zangeres. Met hits als Hij Is Van Mij, Slapen Met Het Licht Aan, Het Spijt Me Niet, Moment en Hallo met Mij heeft Tabitha heel wat streams te pakken én mocht ze zichzelf in 2019 zelfs de meest gestreamde vrouwelijke artiest van Nederland noemen. “Ik zou tegen mijn jongere zelf willen zeggen: ‘Het komt allemaal goed, blijf geloven in jezelf. Je bent mooi zoals je bent en twijfel daar niet aan. Je bent uniek.”

Vrede

Haar eigen leerpunten hoopt Tabitha dan ook mee te geven aan de jongeren die in Mooi Zoals Je Bent te zien zijn. We zien onder andere Terence in de serie, die de huidziekte Vitiligo heeft. Lang had hij moeite met zijn uiterlijk en verborg hij zelfs de witte plekken op zijn gezicht. Ook zien we Anne, die nog altijd worstelt met de gevolgen van anorexia. Tabitha hoopt hen in te laten zien dat ook zij er mogen zijn en prachtig zijn op hun eigen manier.

“Ik heb geleerd veel vrede te hebben met wie ik ben, ook door alles wat ik heb meegemaakt”, legt Tabitha uit. “Ik ben degene die met mezelf opstaat. Ik moet blij zijn met hetgeen wat ik zie in de spiegel en de rest is eigenlijk een bijzaak. Dat is mijn les geweest en iets waar ik veel rust in heb kunnen vinden”, sluit de zangeres af. Wat een mooie boodschap!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook