Daar is-ie dan: een regenjas die er ook nog stylish uitziet

Nu willen we zelfs dat het gaat regenen.

Als er iets was waar wij in onze middelbareschoolperiode van gruwelden, dan waren het wel die véél te grote regenpakken die je ouders je verplichtten te dragen. Die onflatteuze dingen zijn in de loop der jaren wel iets verbeterd, maar écht stylish waren ze nooit. En juist daar brengt AGU verandering in.

Stylish door regen én wind

Dit Nederlandse merk komt namelijk met een gloednieuwe outdoor collectie – hallo fashionable parka's, anoraks en oversized rain shirt – speciaal voor de herfst en winter die niet alleen water- en winddicht en ademend is (en ja, da’s echt fijn want niets vervelender dan een regenjas die aan je huid plakt), maar bovenal ook heel fashionable is. Lekker multifunctioneel dus, houden we van.

En of het nu regent, waait of sneeuwt, deze jassen bieden onder alle weersomstandigheden voldoende bescherming. Deze Urban Outdoor-collectie is namelijk ontworpen onder het motto #everydayriding. Oftewel: geschikt voor elke dag. En da’s fijn, want ze zijn zo stijlvol dat het gewoon zonde is om ze alleen te dragen als het regent.

Lekker duurzaam

Ook heel fijn: de high-endcollectie van AGU is volledig duurzaam. De jassen zijn namelijk gemaakt van gerecyclede materialen, zoals polyester, polyamide en plantaardige vezels. Zo heb je dus niet alleen een jas die fashionable is, maar je draagt ook meteen bij aan een beter milieu. Je kunt de jas herkennen aan AGU’s eigen duurzaamheidskeurmerk Greensphere.

Goed, rest je nu alleen nog maar de keuze voor een jas. En ja, die zijn er in tig soorten, kleuren én maten, waaronder verschillende unisex varianten (ook leuk om te twinnen met je partner). Zo kun je kiezen voor de stylish geblokte variant of ga voor onze favoriet cinnabar: een prachtige roestbruine kleur.

Onze favorieten op een rij

Heb je een maxidress of kokerrok uit de kast getrokken, maar valt het plotseling met bakken uit de hemel? Een outfit-switch is niet meer nodig. De Rain Dress Anorak zorgt ervoor dat je droog overkomt en biedt meer bewegingsvrijheid dan je denkt. Dankzij de open snit aan de achterkant heb je genoeg bewegingsvrijheid om te fietsten. Is de bui verdwenen? Dan rits je de regenrok gemakkelijk van de regenjurk af.

Ook de lichtgewicht Packable Rain Parka trek je gemakkelijk over je fancy outfit aan, zodat je zonder problemen droog overkomt. En daarna berg je ‘m weer heel makkelijk op in het bijgeleverde tasje. Deze unisex parka is gemaakt van 250 gram gerecycled nylon met een dry-touch en heeft een doorschijnende look.

Warm en droog

Liever een wat kortere en lichte jas? Hiervoor bedacht AGU het Oversized Rain Shirt, een waterdicht pareltje voor de regenachtige dagen in het voor- of najaar. Uiteraard gemaakt van gerecycled polyester aka 22 stuks gerecyclede PET-flessen.

De Mac Rain Coat kenmerkt zich daarentegen juist door haar klassieke en tijdloze design. Een afneembare capuchon, lus voor een fietslampje en reflecterende details zorgen ervoor dat jij veilig de weg op kan. Ben jij het type: altijd koud? Dan is de Winter City Slicker een perfecte keuze. Niet alleen geeft de jas extra warmte, ook behoudt de jas altijd zijn vorm en functie – zelfs na jaren dragen of wassen. Ook deze parel is gemaakt van gerecycled materiaal, zodat jij je steentje bijdraagt aan het milieu.

Laatste nieuws