Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ronnie Flex over realityserie: ‘Ik vind het leuk om de momenten met Nori te laten zien'

De rapper kijkt er vooral naar uit om de serie later met zijn dochter terug te kijken.

Ronnie: Voor Altijd Samen

De eerste aflevering van de realityserie Ronnie: Voor Altijd Samen staat sinds vandaag op Videoland. Maarre, wat kunnen we eigenlijk verwachten van de serie? Grazia belde met Ronnie Flex over hoe de realityserie tot stand kwam en waarom hij het zo leuk vindt om deze serie op te nemen.

Realityseries

Op 30 september is het zover en is de eerste aflevering van Ronnie: Voor Altijd Samen te streamen. Hoewel het opnemen van een realityserie niet niks is, hoefde Ronnie, wiens echte naam Ronell is, hier niet lang over na te denken. Zo vertelt de rapper ons dat hij vroeger veel realitysoaps keek op MTV en altijd hoopte dat hij ooit de kans zou krijgen om ook zo’n serie op te nemen.

“Ik kan niet per se zeggen dat het mijn ambitie was, maar je hoopt gewoon dat je ooit leuk genoeg bent om zoiets (een realityserie, red.) op te nemen. Ik stond er altijd wel voor open en ik werd gevraagd op het juiste moment”, deelt de rapper als we met hem bellen.

Maar waarom was dit voor Ronnie dan het juiste moment om een serie op te nemen? “Ik vind realitysoaps het leukst als het een beetje gaat over de simpele dingen in het leven; als het allemaal lekker luchtig en relax is. Ik ben nu op een punt in mijn leven waarop ik een heel huiselijk leventje leid met mijn gezin. En mijn tweede dochter komt er natuurlijk aan. Alles loopt op rolletjes.”

Camera's om je heen

Hoewel Ronnie geen moment twijfelde om een realityserie op te nemen, moest hij natuurlijk nog wel even checken of zijn familie, vrienden en bandleden ook aan de serie mee wilden werken. “Ik moest wel even bij mijn omgeving polsen of ze mee wilden doen”, geeft Ronnie toe. “Iedereen vond het wel chill. Ik heb natuurlijk al een paar documentaires opgenomen en doe dit nu al best wel lang. Voor hen was het niet zo’n big deal. Dus dat maakte het wel makkelijker.”

Ook vriendin Demi de Boer was meteen enthousiast. “Ze vond het volgens mij meteen leuk, maar ze moest wel even wennen aan het idee. Het is natuurlijk nieuw voor haar om op reguliere basis camera’s in je huis te hebben.” Hoewel het voor Demi nieuw was om camera’s om zich heen te hebben, is Ronnie trots op hoe zijn vriendin hiermee omging. “Ik ben heel blij met hoe ze het doet; ze komt echt over zoals ik haar ken. Daar hoopte ik wel echt op.”

Ronnie heeft dan wel camera-ervaring, maar toch was het ook voor hem wel even wennen dat er regelmatig een cameracrew op zijn stoep stond. “Ik kijk niet altijd meteen in mijn agenda en soms verwachtte ik niet dat de crew opeens in de ochtend voor de deur stond”, lacht Ronnie. “Dan moet ik even de knop omzetten en ertegenaan.”

“Maar de mensen met wie ik werk zijn heel leuk en ik leer ze steeds beter kennen, dat maakt het wel makkelijker.”

Dochter Nori

In Ronnie: Voor Altijd Samen is ook te zien hoe Ronnie als vader is. Iets wat hij naar eigen zeggen een van de leukste dingen vindt om te laten zien in de serie. “Ik vind het heel leuk om de momenten met mijn dochtertje Nori terug te zien. Ze is heel wijs en kan onwijs goed praten voor haar leeftijd. Ik vind het gewoon supertof dat ik dat met mensen kan delen”, vertelt de rapper trots.

“Ik vind dit ook voor later heel tof; dat we de serie dan samen terug kunnen kijken. Vroeger moest ik altijd in een fotoalbum kijken, maar wij kunnen later samen meerdere afleveringen terugkijken. Dat vind ik heel vet. Over tien of vijftien jaar denken we dan: zo zag het leven er toen uit. Dat vind ik heel mooi.”

Ronnie hoopt dan ook dat kijkers na het zien van alle acht afleveringen een positief gevoel aan de serie overhouden. "Ik hoop dat ze zien dat ik een goede vader ben, en dat ik positief en optimistisch in het leven sta. Dat ik ook heel erg betrokken ben bij de muziek die ik maak. En ik hoop gewoon dat kijkers er lekker luchtig naar kunnen kijken en lekker kunnen slapen nadat ze hebben gekeken."

Ronnie: Voor Altijd Samen is vanaf 30 september te zien bij Videoland.

Misschien ook voor jou:
Zien: dít is de trailer van realityserie van Ronnie Flex