Herkenbaar: deze vijf ongemakkelijke date-situaties komen het vaakst voor

Het leed dat daten heet...

Lees ook

Ongemakkelijke stiltes, een date die totáál niet op zijn of haar foto’s lijkt of in je eentje zitten wachten in een café” het leed dat daten heet. Gelukkig ben je niet de enige die weleens een awkward date heeft meegemaakt. Dit zijn de vijf meest voorkomende dingen voor je op een rij.

Onderzoek

Veel Nederlandse singles krijgen weleens te maken met een ongemakkelijke date, blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa. Zo zou 1 op de 3 singles het liefst eerder weg willen tijdens een date. Waarom de meesten dan toch blijven zitten? Puur uit beleefdheid. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat singles, door de lockdown, geduldiger zijn geworden. Zo geeft datend Nederland de ander langer de kans om een goede indruk te maken.

Wat de meest voorkomende ongemakkelijkheden tijdens het daten zijn? Scroll naar beneden om erachter te komen.

Ongemakkelijke situaties

1. Opdringerigheid
Niets is zo vervelend dan een date die zich fysiek aan je opdringt. Dit is voor de meeste singles dan ook een reden om het af te kappen.

2. Vol van zichzelf
Je familie vindt het vast fantastisch dat je veel over jezelf praat, maar tijdens een date is dat een echte no-go. Althans, dit blijkt uit het onderzoek.

3. Catfish
Heb je je date online gevonden? Dan kan het soms nog een verrassing zijn wie er daadwerkelijk komt opdagen. Zo gaven de singles in het onderzoek aan dat de ander er echt anders uit zag dan verwacht. Ai!

4. Opdringerigheid
Niets is zo vervelend dan een date die zich fysiek aan je opdringt. Dit is voor de meeste singles dan ook een reden om het af te kappen.

5. The ex
Hoewel de meesten waarschijnlijk wel weten dat het onderwerp ‘ex’ op een date een big no is, blijken veel dates het alsnog aan te kaarten. Thank u, next!

Bron: Metro, Marie Claire | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook