Mascha Feoktistova over gevoel voor mode: ‘Ik ben het tegenovergestelde van een fashionista’

'Soms moet je het gewoon omarmen dat ergens niet je sterkste punt ligt'

Lees ook

Mascha Feoktistova (34) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze de moeder van dochter Mila.

Tegenovergestelde van een fashionista

“Het is wel grappig dat ik deze column schrijf in Grazia’s Fashion Issue, want ik weet eigenlijk heel weinig van mode. Wat anderen met kleding hebben, heb ik met beauty. Mode heb ik altijd heel ingewikkeld gevonden. Sommige mensen hebben dat natural gevoel ervoor. Die trekken iets aan en dan is het vier maanden later hip. Bij mij is het meestal omgekeerd: ik koop iets, en dat zijn dan vaak de items die als eerste in de sale gaan.”

“Ik ben het tegenovergestelde van een fashionista. Ik denk dat ik zo ook wel bekend sta: als de influencer die geen gevoel voor stijl heeft. Dat vind ik ook niet erg, soms moet je het gewoon omarmen dat ergens niet je sterkste punt ligt. Ik ben ook niet te beroerd om aan een styliste of aan vriendinnen die er wel verstand van hebben te vragen: ‘Hoe vind jij dit staan?’”

[ont-quote align=”center” caption=”Mascha”]”Ik denk dat ik zo ook wel bekend sta: als de influencer die geen gevoel voor stijl heeft”[/ont-quote]

Appelfiguur

“Ik heb een appelfiguur en dat is lastig om te stylen, omdat mijn buik iets meer uitsteekt dan de rest van mijn lijf. Ik ben altijd aan het hannesen om mijn buik te camoufleren en een taille te creëren. Dan is het heel fijn om met stylistes te werken die mijn figuur snappen en die weten wat mij mooi staat.”

“Ik heb een vaste styliste die ik ook privé weleens om advies vraag. Ik heb het idee dat ik op dit moment in een redelijk goede flow zit qua kleding. Dat komt doordat ik veel naar Instagram inspiratie-accounts kijk. Dan zie ik ze daar allemaal lange, lichte trenchcoats dragen met een losse spijkerbroek en denk ik: laat ik dat ook maar eens proberen. Verder dan het letterlijk kopiëren komt mijn creatieve brein niet.”

Favoriete merken

“Toch vind ik mode wel belangrijk, en het hoort ook bij mijn werk. En hoewel ik het liefst de hele dag in een joggingbroek rondloop, vind ik het ook heel leuk om me op te doffen en een mooie jurk aan te trekken. Ik draag veel van Josh V, zij is een van mijn beste vriendinnen, ASOS en ik vind de jurkjes van Fabienne Chapot ook heel leuk.”

“Als het om dure merken gaat, is Dior mijn absolute favoriet. Eén keer per jaar koop ik een mooie tas of een ander bijzonder designer-item. En dat draag ik ook echt veel. Ik heb een klein Dior-tasje dat ik al zes jaar drie keer per week draag. Ik ben ook niet bang om te experimenteren met kleuren en patronen. Het boeit me niet zo veel of het dan too much is, bij twijfel trek ik het gewoon aan. Soms denk ik een week later al: OMG, wat had ik nu weer aan? Maar dat hoort toch ook bij mode: lekker uitproberen en jezelf durven zijn!”

Beeld: Nine IJff

Laatste nieuws

Zie ook