5 tips om je Instagram Stories naar een hoger niveau te tillen

Hallo influencer skills.

Instagram Stories: we love it. We kunnen hier eindeloos veel mooie plaatjes van eten, drankjes, outfits, hotspots en selfies delen. Het maken van een story is lastiger dan je denkt. Instagram biedt zoveel opties om deze post op te maken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij geven je daarom een aantal tips om je Instagram Stories naar een hoger niveau te tillen.

1. Creatieve designs

Veel influencers maken al gebruik van een aantal handige trucjes om je stories nét even iets specialer te maken. Tuurlijk, een filtertje is in de meest gevallen voldoende. Alleen sommige foto's worden net iets specialer wanneer je er een aantal bewerkingstrucjes op loslaat. TikTok kent duizenden lifehacks om je stories aan te kleden, dus wij zetten in onderstaande video een aantal tips voor je op een rij. Want wist je bijvoorbeeld hoe je de achtergrond van je stories een kleur kunt geven, je de letters van je tekst allemaal een verschillende kleur kunt geven én hoe je onzichtbaar hashtags plaatst?

2. Mooie foto’s

Instagram Stories is bedacht om zo snel mogelijk foto's van je telefoon op Instagram te kunnen delen, dus alle foto's die je op Instagram deelt maak je obviously met je telefoon. Om je stories echt naar een hoger niveau te tillen is het belangrijk om goede kwaliteit foto's te maken. Kies hierom voor een telefoon met een killer van een camera, zodat je gemakkelijk de mooiste plaatjes schiet.

3. Stiekeme hashtags

Doe je zo je best op je Instagram Stories, maar worden ze maar door een kleine hoeveelheid volgers bekeken? Om het bereik van je Instagram Stories te verhogen kun je maximaal tien hashtags in je story zetten en dit vervolgens uit beeld slepen. Zo zal niemand dit zien, maar word je post wel in beeld gebracht wanneer iemand op deze hashtag zoekt. Wanneer je graag meer volgers wil krijgen op Instagram, dan kan dit een heel slim trucje zijn. Op deze manier komen andere mensen in aanraking met jouw prachtige creaties. Wel belangrijk: je moet voor dit trucje geen beveiligd profiel hebben.

4. Nieuwe fonts

Instagram geeft je de mogelijkheid om uit verschillende lettertypes te kiezen, maar helaas zijn dit er niet heel veel. Wil je opvallen? Kies dan voor een ander lettertype. Je doet dit door de app GoDaddy Studio te downloaden, vervolgens download je via je laptop een aantal fonts en AirDrop je dit als een .OFT file naar je mobiele telefoon. Vervolgens selecteer je 'GoDaddy Studio' en kun je een tekst schrijven op een transparante achtergrond in de app schrijven. Dit sla je op in je camerarol en voeg je vervolgens toe als sticker aan je story. Klinkt ingewikkeld, maar is makkelijker dan je denkt.

5. Wees uniek

Er zijn tig handige trucjes om je Instagram Stories mooier, knapper en leuker te maken, maar het is belangrijk om je eigen stijl te behouden. Kies bijvoorbeeld voor een vast kleurenpalet die je ook in je Instagram-feed terug laat komen. Enne, wanneer je al die tijd en moeite in je stories hebt gestoken is het natuurlijk zonde om de boel vervolgens te laten verdwijnen. Met behulp van de story boards op je Instagram-feed kun je deze creaties opslaan. Zo kun je, per categorie, je stories opdelen. Maak per vakantieland een mapje, een mapje van al je food pics, je mooiste outfits, beste selfies of de leukste foto's met je besties. Wil je dit bord helemaal laten matchen met je feed? Plaats dan een aantal Instagram Stories van de kleuren die aansluiten bij de foto's op jouw eigen Instagram, zodat je ze vervolgens als eerste afbeelding in je story board kunt zetten. Dit geeft een heel professioneel en verzorgd effect.

6. Filterapps

Instagram helpt graag een handje en biedt de mogelijkheid je foto's nét iets mooier te maken met een hoeveelheid filters. Toch kan het zo zijn dat al deze filters je foto nét iets minder mooi maken – en bovendien gebruikt menig Instagram-gebruiker deze filters. Kies ervoor om je foto's in een andere bewerkingsapp te bewerken, zodat je ze vervolgens, bewerkt en al, op Instagram Stories kunt delen. Opties voor andere bewerkingsapps zijn VSCOCAM, Facetune, Pixaloop, HUJI, 8mm, Airbrush, Snapseed, Pixlr, Adobe Lightroom, Photoshop Express en Photoshop Fix.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws