Met dít trucje kun je verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen

Deze lifehack geeft antwoord op zó veel vragen.

Let's be honest, de WhatsApp-functie om verstuurde berichten te verwijderen heeft ons al meer dan eens een gênant moment bespaard. Maar zodra je zelf een 'Dit bericht is verwijderd'-appje ontvangt, is het lastig om je nieuwsgierigheid te bedwingen. Gelukkig hoeft dat voortaan ook niet meer, want zó kom je erachter wat er eigenlijk stond.

Appjes terughalen

Als je per ongeluk iets naar de verkeerde persoon stuurt of achteraf toch spijt hebt van een bericht, is de verwijderfunctie op WhatsApp echt een lifesaver. Met twee klikken (en een beetje haast) is het bericht onzichtbaar geworden voor de ontvanger. Easy! Andersom vinden we het minder leuk om een verwijderd appje te ontvangen. Wat stond er dan? Was het een fout? Was het eigenlijk niet naar mij bedoeld? Zo. Veel. Vragen.

Al die prangende vragen worden gelukkig beantwoord door dít makkelijke trucje. Heb jij een Android-toestel? Dan kun je verwijderde berichten eenvoudig terughalen door een app te downloaden die je notificaties opslaat, zoals de app Notisave. Het is heel eenvoudig: je geeft de app toestemming tot je notificaties. Vervolgens vink je alle apps aan et voilà: je kunt je verwijderde berichten voortaan terugzien.

En iPhone dan? 

Helaas is de app Notisave niet beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Op je Apple-toestel zul je een omweggetje moeten gebruiken om verwijderde berichten terug te halen. Heb je een mysterieus appje ontvangen? Ga dan als volgt te werk: verwijder WhatsApp van je telefoon en installeer de app vervolgens opnieuw. Je krijgt nu als het goed is de vraag of je chats wil herstellen via de reservekopie. Hierbij hoef je alleen op ‘ja’ te klikken en tadaa: je krijgt alle verwijderde WhatsApp-berichten te zien.

Sidenote: je moet dus wel regelmatig een reservekopie maken om vervolgens Sherlock uit te hangen. En vergeet in het vervolg niet dat anderen jouw verwijderde berichten misschien óók kunnen ontcijferen. Better think twice voordat je op verzenden klikt…

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws