Oeh! Bridgerton-maker klapt uit de school over nieuw seizoen

De maker van de serie licht een tipje van de sluier op.

Lees ook

Wij zijn nog lang niet klaar met Bridgerton. Er komt niet alleen een tweede, derde én vierde seizoen van de populaire Netflix-serie aan, er is ook een heuse spin-off in de maak. Enne, het lijkt erop dat we eindelijk meer weten over wat we kunnen verwachten van het tweede seizoen, want de maker van de serie doet een boekje open!

Anthony

Waar we in het eerste seizoen van Bridgerton konden genieten van de romance tussen de Duke of Hastings en Daphne Bridgerton, krijgt het tweede seizoen van de populaire Netlix-serie een andere wending. Het nieuwe seizoen staat namelijk in het teken van Daphnes broer: Anthony Bridgerton. We zullen zien hoe hij op zoek gaat naar liefde en zich klaarmaakt voor marriage.

Er is echter een probleem: de oudere zus van Anthony's verloofde is niet zo'n fan van hem en keurt het huwelijk tussen de twee dan ook stellig af. Naarmate ze Anthony beter leert kennen, wordt ze echter steeds minder afkeurend. Sterker nog: ze krijgt zelfs gevoelens voor de knappe en charmante Bridgerton-inwoner.

Lastige keuzes

Maker Chris van Dusen verklapt nu dat Anthony voor behoorlijk lastige keuzes komt te staan in het tweede seizoen. “We hebben Anthony aan het einde van seizoen 1 op een kruispunt achtergelaten. Hij had net een relatie gehad, als je het zo wilt noemen, met zijn minnares Sienna. En hij gaat dit seizoen in, wetende dat hij een vrouw moet vinden”, vertelt Chris.

“Plicht en eer zijn de twee thema’s waar we ons voor volgend seizoen echt in verdiepen. Hij draagt het gewicht van zijn familie op zijn schouders sinds zijn vader stierf. Het is een echte strijd voor hem geweest. Gedurende het eerste seizoen begonnen we te begrijpen waarom hij de fouten maakte die hij maakte. Dat maakt hem perfect voor het tweede seizoen.”

Rollercoaster

Het wordt dus een complete rollercoaster voor Anthony als we dit zo lezen. “We nemen Anthony mee naar een aantal echt fantastische en gecompliceerde plaatsen. We hebben hem aan het einde van seizoen 1 compleet gebroken en nu kunnen we hem weer in elkaar zetten op een manier waarvan ik denk dat het hem des te beter maakt”, aldus Van Dusen. Wanneer we het nieuwe seizoen op Netflix kunnen verwachten is nog niet bekend. Wij wachten in spanning af!

Bron: EW, Netflix-Nederland | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws

Zie ook