Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bingen maar: Videoland kondigt drie nieuwe Nederlandse films aan 

Pak de popcorn er maar bij!

Videoland Nederlandse films

Goed nieuws voor alle filmliefhebbers! Videoland komt binnenkort met drie gloednieuwe Nederlandse films. De films zijn gemaakt door jonge makers van de Videoland Academy en zijn exclusief te zien bij de streamingsdienst. Enne, hiervoor hebben ze heel wat bekende acteurs en actrices weten te strikken. Wij vertellen je er alles over.

Nieuwe films

We kunnen binnenkort maar liefst drie nieuwe films van eigen bodem verwachten. Het gaat om De Sterfshow, Indringer en Verdwenen Dagen. De films zijn gecreëerd bij Videoland Academy, het talentontwikkelingstraject van de streamingsdienst. Naar eigen zeggen zijn het 'grensverleggende' sciencefictionfilms. Sounds good!

Bekende acteurs

De talenten van de Videoland Academy hebben flink uitgepakt, want menig bekende acteur en actrice zijn te zien in de nieuwe films. Zo zijn onder meer Nasrdin Dchar, Victoria Koblenko en Peter Pannekoek te zien in De Sterfshow. De film – geregisseerd door Edson Da Conceicao – is een absurdistische thriller over een realityshow waarin wekelijks gestemd wordt welke Nederlander geëxecuteerd moet worden.

Indringer is een griezelige film over een vreemd wezen dat aanspoelt op een eiland. Hierin zien we onder andere Charlie Chan Dagelet en Maarten Heijmans schitteren. Jan Verdijk is de regisseur.

Jim Süter heeft Verdwenen Dagen geregisseerd. In deze film, met Georgina Verbaan, wordt een vrouw gevolgd die werkt bij een futuristische startup die het mogelijk maakt je mooiste herinneringen te herbeleven. Klinkt veelbelovend allemaal!

Jonge makers

Videoland Academy geeft jonge makers de kans om ervaring op te doen in de filmwereld. Het is een samenwerking met onder meer NFF, IDFA en IFFR.

We moeten nog heel even geduld hebben voordat we de films kunnen zien. Op 27 september gaan ze in première op het Nederlands Film Festival en zijn daarna exclusief te zien bij Videoland. We can't wait!

Misschien ook voor jou:
Zien: zo zag Georgina Verbaan er als tiener uit
Showbizz
  • RTL Boulevard
  • BrunoPress