Shocking: zonnebankverslaafde laat heftige beelden zien

Fake tan, it is!

Twintig minuutjes bakken onder de zonnebank om dat felbegeerde kleurtje te krijgen: het is hartstikke slecht voor je. De 45-jarige Mags Murphy maakte regelmatig gebruik van de zonnebank, alleen laat zij nu weten waarom ze sinds kort nóóit meer onder een tanning bed kruipt.

Waarschuwingen

De verslaving van Mags kwam doordat ze na tien jaar lang op het zonnige Kreta te hebben gewoond, verhuisde naar het veel minder warme Ierland. Doordat de zon zich daar nou niet bepaald vaak laat zien, ging ze ondanks alle waarschuwingen regelmatig naar de zonnebank. En dat zorgde ervoor dat er onlangs cellen in een voorstadium van huidkanker bij haar werden ontdekt.

“Ik heb alle waarschuwingen gehoord, maar heb mijn ogen en oren voor alles gesloten. Misschien opent iemand anders z’n ogen hierdoor wel. Ik ben niet op zoek naar medelijden, ik wil alleen maar bewustwording”, vertelt Mags.

Behandeling

Mags heeft pre-kankercellen op haar gezicht en moest een heftige behandeling ondergaan van een maand. Ze kreeg een speciale crème die de cellen wegbrandt. “Het is behoorlijk pijnlijk. Het goede nieuws is dat ik zo wel van de cellen af kom en de behandeling maar een maand duurt.”

Wel is Mags zich ervan bewust dat het niet alleen door al die zonnebanksessies komt. “Dit komt niet alleen van de zonnebank, maar ook doordat ik nooit met een hoge factor heb gesmeerd in de zon.” Heavy!

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws