Rosa blikt terug: ‘Ik ben de kickstart geweest voor curvy meisjes in Love Island’

Toch vindt Rosa het jammer dat ze het enige curvy meisje in de villa was.

Inmiddels is het meest recente Love Island-seizoen alweer even achter de rug en genieten we volop van Love Island UK. Publieksfavoriet Rosa blikt nog eens terug op haar avontuur en vertelt waarom ze het zo belangrijk vond om als curvy girl mee te doen aan het liefdesprogramma.

Kickstart voor curvy girls

Hoewel het met de liefde niet mocht vlotten voor Rosa, kijkt de Haarlemse beauty toch met een succesgevoel terug op haar tijd in de villa. “Ik ben de kickstart geweest voor curvy meisjes in Love Island. Ik denk, aan alle berichtjes te zien, dat Nederland daar echt op wachtte”, vertelt ze in een interview met Indebuurt Haarlem.

En dat is ook precies waarom ze zo open is geweest over haar doel om meer meiden met haar body type op tv te krijgen. “In mijn introfilmpje heb ik daarom juist aangegeven dat ik het belangrijk vind dat er wat meer body positivity komt op tv”, aldus Rosa. “Want de doelgroep van het programma, jonge meiden, krijgt anders een vertekend beeld van de werkelijkheid”, voegt ze toe. You tell them!

Onzekerheden

En dat zorgde toch best wel voor wat onzekerheden bij de beauty. “Toch was ik het enige curvy meisje dat was uitgekozen om mee te doen, waardoor ik mij soms wel anders voelde”, deelt Rosa. “Dan had ik het idee dat jongens mij misschien daarom niet kozen. Dat was niet zo, maar je eigen onzekerheden nemen het dan over.”

Take it or leave it

Ook laat Rosa weten dat het haar mentaal toch zwaarder viel dan verwacht. “Mentaal had ik het wel onderschat. Je moet supersnel bedenken of je met iemand een connectie kan gaan voelen, terwijl ik in het echte leven rustiger aan doe”, vertelt ze, maar ze vult aan: “Ik ben er wel sterker door geworden. Als jongens mij nu een berichtje sturen, denk ik eerder: waarom niet. Iedereen heeft me toch al in bikini gezien! Daardoor accepteer ik mezelf ook meer en denk ik: take it or leave it.”

Bron: indebuurt Haarlem | Beeld: RTL

Laatste nieuws