Maxime Meiland openhartig over moeilijke jeugd: ‘Ik dronk veel en sliep op straat’

De knappe blondine had het vroeger niet altijd makkelijk.

Lees ook

Maxime Meiland lijkt haar leven helemaal op orde te hebben. De serie Chateau Meiland is een groot succes en ze heeft een gelukkig gezinnetje. Toch was dat niet altijd zo. In een openhartig gesprek met Beau Monde vertelt de kasteelvrouwe dat ze geen makkelijke jeugd had.

Moeilijke jeugd

Tegenwoordig heeft Maxime het helemaal voor elkaar. Ze is gelukkig met lover Leroy en dochtertje Claire, en een tweede kindje is onderweg. Toch is de weg naar haar geluk helemaal niet zo makkelijk geweest. Aan Beau Monde vertelt ze: “Mijn vader kwam uit de kast, mijn tante pleegde zelfmoord, en ik werd heel erg gepest nadat er een naaktfilmpje van mij was uitgelekt.

De puberteit is al een rotperiode, maar als dat er dan ook nog allemaal bijkomt…” Met zoveel op je bord is het logisch dat je als tiener de weg behoorlijk kwijtraakt. Maxime omschrijft het als “een neerwaartse spiraal” waarin ze terechtkwam.

Op straat slapen

Zo ging het van kwaad tot erger. Maxime vertelt dat ze het rond haar vijftiende niet meer zag zitten. “Ik ging met verkeerde mensen om, dronk heel veel, was altijd aan het blowen, bleef nachten weg, verklootte mijn school, en sliep op straat”, vertelt Maxime. “Ik zat volledig in zak en as.”

Uiteindelijk moest de Kinderbescherming eraan te pas komen om Maxime weer op het rechte pad te krijgen. “Op een gegeven moment heeft mijn moeder bij de Kinderbescherming geïnformeerd, omdat zij ook niet meer wist wat ze met me aan moest.” Gelukkig is alles dus toch nog goed gekomen voor Maxime.

Een boek?

Bovendien wordt nogal eens gefluisterd dat Maxime in de voetsporen van haar vader zal treden en ook een boek uit gaat brengen. Ook hierover voelt Beau Monde de Meiland-telg aan de tand. Maxime vertelt dat de familie “heel goed” is met Jan Dijkgraaf, die ook haar vaders biografie heeft geschreven. “Ik heb het met hem wel eens over een boek gehad, omdat ik zoveel heb meegemaakt. Er wordt weinig gepraat over moeilijke gevoelens, dus het lijkt me voor de jongere doelgroep goed om daarover te kunnen lezen”, aldus Maxime. “Maar ja, toen werd ik zwanger en dacht ik: dit is niet het moment voor zulke zware kost. Wie weet over een tijdje.”

Het volledige interview kun je lezen in de nieuwste Beau Monde. Deze ligt vanaf nu in de winkel! Maxime vertelt in het interview ook over haar relatie met Leroy, haar kinderwensen, haar lichaamsbeeld en plastische chirurgie.

Bron: Beau Monde, Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook