Kinderen en partner Peter R. de Vries laten van zich horen

Over de toestand van de misdaadverslaggever is nog veel onzeker.

Lees ook

Heel Nederland was vorige week in rep en roer toen het heftige nieuws naar buiten kwam dat Peter R. de Vries in het stadscentrum van Amsterdam was neergeschoten. Maar dit is natuurlijk niets bij het verdriet dat zijn loved ones moeten meemaken. Zijn kinderen laten nu weten hoe het met de misdaadverslaggever gaat en ook zijn partner reageert voor het eerst.

Tanja Groen

Peter R. de Vries stortte zich de afgelopen maanden volledig op de zaak Tanja Groen, die al sinds 1993 vermist is. Peter was een inzamelingsactie begonnen om de gouden tip binnen te halen. Zijn doel? Een miljoen euro. Dat bedrag is inmiddels opgehaald, waar Peters kinderen en partner maar wat blij mee zijn.

“De afgelopen veertig jaar is onze vader bezig geweest om onopgeloste zaken op te lossen. Zaken waarin familieleden werden gekweld door onzekerheid”, vertelt Royce de Vries in een videoboodschap, die werd uitgezonden bij Tijd voor Max. “Wij vinden het dan ook fantastisch dat de zaak van Tanja Groen en stichting De Gouden Tip nu zoveel aandacht krijgen. Afgelopen maanden is onze vader dag en nacht met de stichting bezig geweest.”

Huidige situatie

Dochter Kelly vervolgt: “We begrijpen dat iedereen wil weten hoe het met onze vader gaat. Over zijn medische situatie is nog heel veel onzeker, daar kunnen we dus niet zoveel over vertellen. We weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de dokters en verpleegkundigen fantastisch werk leveren”, legt ze uit. Daarnaast willen Peters kinderen iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen.

Ook Peters vriendin laat nu van zich horen in een speciale uitzending van Omroep Max op NPO 1. Haar brief werd voorgelezen door Simon Vuyk, van stichting De Gouden Tip. “Alles wat mijn liefste Peter doet, doet hij met liefde en toewijding. Zo ook voor De Gouden Tip, waar hij de laatste maanden heel druk mee was. Ook toen we laatst na lange tijd een weekendje weg gingen. Naast een klein koffertje met zijn spullen nam hij de actie voor Tanja in gedachten mee.”

“Zijn vastberadenheid en nooit opgeven, dat is uniek en maakt hem tot wie hij is”, gaat ze verder. “Maar Peter is vooral één en al liefde. Hoe mooi zou het zijn als zijn droom om 1 miljoen euro bij elkaar te verzamelen uitkomt? En de ouders van Tanja Groen, die al zo veel jaren in onzekerheid zitten, eindelijk het antwoord krijgen op die ene vraag: waar is onze dochter? En dat Tanja eindelijk weer thuiskomt”, aldus zijn vriendin.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook