Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Luuk Ikink over Peter R. de Vries in RTL Boulevard: 'Enorme paniek'

De presentator vertelt over de heftige avond.

Luuk en Peter

Dinsdagavond kwam het verschrikkelijke nieuws naar buiten dat Peter R. de Vries in Amsterdam is neergeschoten. De misdaadverslaggever was na de uitzending van RTL Boulevard op weg naar zijn auto toen hij slachtoffer werd van het heftige schietincident. Zijn Boulevard-collega, Luuk Ikink, vertelt nu over de grote paniek die in de Boulevard-studio ontstond toen het treurige nieuws bekend werd.

Enorme paniek

Luuk vertelt dat het een enorm heftige avond was. Na de uitzending van RTL Boulevard praat de redactie meestal nog even na. Peter daarentegen niet, hij vertrok meteen na de uitzending. "Achter hem aan liepen een aantal collega’s, zij hebben het zien gebeuren. Eén van hen kwam terug de studio ingestormd en schreeuwde: 'Peter is neergeschoten'", vertelt Luuk.

Daarna brak er 'enorme paniek' uit in de studio. "Mensen gingen rennen, wilden bellen en wisten gewoon even niet wat ze moesten doen", blikt de presentator terug. "Het was een hele heftige avond. We hebben alles meegekregen.” De shock nam daarom ook de overhand. "We wisten niet wat we moesten doen, het gaat heel snel. Je wil heel graag wat doen, maar dat gaat niet. (...) De verslagenheid is overal", aldus Luuk.

Pijn

Peter van der Vorst, programmadirecteur van RTL, vertelt dat alle presentatoren in de studio zijn gebleven om het nieuws omtrent Peter af te wachten. "Peter is een dierbare collega, een lieve, warme en grappige man. Veel mensen realiseren zich dat niet als ze hem op televisie zien. Als er een drama in iemands leven gebeurde dan was Peter een van de eersten die een appje stuurde. Het doet daarom extra pijn dat hem dit overkomt, en dat hij nu nog steeds aan het vechten is voor zijn leven”, aldus een emotionele Peter.

Showbizz
  • Telegraaf, Superguide
  • Brunopress