TikTok-hack: zo knip je zelf een shaggy mullet in 2 stappen

Het seventies kapsel is anno 2021 weer helemaal on trend.

We schreven er laatst al over: haarstijlen uit de jaren zeventig zijn anno 2021 weer helemaal hip. Denk aan de welbekende curtain bangs en aan volumineuze lokken. Ook het matje maakt een heuse comeback. Voor de shaggy mullet hoef je geen twee tientjes neer te tellen bij de kapper, want met deze TikTok-hack knip je 'm zelf in twee makkelijke stappen.

Shaggy mullet

Naast dansjes op hits van Nicki Minaj en Cardi B vind je op TikToks de nodige life- en beautyhacks. Het platform is altijd op de hoogte van de allerlaatste trends en dus ook de comeback van de shaggy mullet is menig TikTokker niet ontgaan.

Maarre, om daar nou speciaal voor naar de kapper te gaan? Dat gaat veel TikTok-gebruikers een stapje te ver. Er is namelijk een manier om heel makkelijk zelf een matje te knippen, zo ontdekten zij. Dat je daar alleen een elastiekje en een (kappers)schaar voor nodig hebt, maakt het des te verleidelijker om deze TikTok-hack eens uit te proberen. Hoe de hack in zijn werk gaat? Dat leggen we je hieronder haarfijn – get it? – uit.

Twee stappen

Binnen één minuut je saaie hairdo zelf transformeren tot een spannend matje? Dat is makkelijker dan je denkt. Maak ten eerste een hoge staart. Zorg ervoor dat je haar strak in de staart zit, door bijvoorbeeld op de kop te hangen als je het staartje maakt. Vervolgens knip je je lokken recht af. Doe dit net boven het elastiekje voor een ultrakorte coupe, of houd je lokken iets langer voor een nonchalante dos haar.

Enne, waar wij dachten dat een shaggy mullet alleen Miley Cyrus mooi zou staan, hadden wij het goed mis. Wij moeten namelijk zeggen dat onderstaande TikTokkers deze 1 minute mullet héél goed kunnen hebben. Ehm, waar hebben wij onze schaar neer gelegd? Be right back…

@kim_2404

Ayleen is my personal hairdresser and I’ll stand by that #fyp #mullet

♬ BEE GEES VS 50 cent – EZ

@princessniaaah

DO THIs honestly love it sm <3 #wlw #lgbt #mullet it’s not that mullety tbh but I LOVE. I’m too scared to go shorter #fyp

♬ Back To Black – Amy Winehouse

@effervescingelephant

One Minute Mullet #fyp #mullet

♬ Back To Black – Amy Winehouse

Beeld: BrunoPress | Video: TikTok

Laatste nieuws