Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze 70's haarstijlen gaan we deze zomer heel veel zien

The bigger, the better.

70's haarstijlen

Van scrunchies tot de iconische look met twee mini-vlechtjes voor je gezicht: de afgelopen tijd waren de jaren negentig weer helemaal hot and happening. Maarre, voor je volgende kappersbezoekje kun je je inspiratie beter nog een paar jaar verder terug zoeken. De seventies zijn namelijk weer helemaal in. Denk: volume, volume en nog meer volume. Wij zetten de mooiste 70's haarstijlen voor je op een rijtje.

Curtain bangs

Het zal je niet ontgaan zijn dat curtain bangs enorm populair zijn de afgelopen tijd. We kunnen niet door Instagram of TikTok scrollen zonder een prachtig kapsel met een paar korte voorste plukken te spotten. Door de curtain bangs krijgt elke staart of knot een heel andere look, maar ook met los haar creëren de plukken veel volume rond je gezicht. We love it!

Farah Fawcett-volume

Denk je aan de seventies, dan denk je aan Farah Fawcett en haar volumineuze hairdo. Kies voor een volle pony en laagjes voor een goede dosis volume, of ga voor een blow-out gecombineerd met bovenstaande curtain bangs. De key hierbij is dat je lokken niet in een grote pluizenbol veranderen, zo weet celebrity haarstylist Dionne Smith. "Gebruik een goede krultang of föhn, zodat je lokken wel zacht en glanzend blijven. De 70's-look was fluffy en best pluizig, maar voor een moderne look kun je het beter wat gepolijster houden."

Fluffed-out afro

The bigger, the better, is het motto als het op haarstijlen aankomt deze zomer. Net als in de jaren zeventig, zo weet haarstylist en afro-specialist Charlotte Mensah. "70s haar was fluffed out en kon zijn eigen gang gaan", vertelt ze. "In de lockdown hebben veel mensen hun eigen natuurlijke haar beter leren kennen." Zonder de nood om elke dag een steiltang of föhnborstel door het haar te halen, heeft ons natuurlijke haar de tijd gehad om te herstellen van alle hitteschade. "Het is dan ook geen wonder dat veel vrouwen hun unieke haartextuur in 2021 willen laten zien", aldus de haarstyliste.

Het matje

The mullet aka het matje is weer helemaal terug van weggeweest. Een moderne variant, dat dan weer wel. Denk aan veel laagjes en veel volume. Sterren als Miley Cyrus en Cara Delevingne hebben zich er al aan gewaagd. Is het wat voor jou?

De shag

De 'I woke up like this'-look, maar dan nog tien keer beter. De shag is een iconische coupe uit de jaren zeventig die anno 2021 weer helemaal back is. "Ik vond het geweldig om Alexa Chung al die jaren terug dit kapsel te geven, met die grote, face framing bangs", vertelt haarstylist George Northwood. "Dit kapsel geeft veel volume en textuur, wat ideaal is voor mensen met dunner haar. Het is echt een 'cool girl'-kapsel en kan je hele stijl naar een hoger niveau tillen", aldus Northwood. Voor een moderne versie van de shag raadt hij aan om niet te veel laagjes te laten knippen, maar zorg ervoor dat de focus ligt op de 'big statement sweeping fringe'. Staat genoteerd!

Cher-kapsel

Zijn al die laagjes, pony's en volume niets voor jou? Dan is er ook nog een sleek alternatief als je toch een uitstapje wil maken naar een seventies-kapsel. "Dankzij Kim Kardashian is het iconische kapsel van Cher weer ontzettend populair", weet celebrity hairstylist Dom Seeley. "Lang, glanzend haar met een middenscheiding ziet er fantastisch uit voor elke gelegenheid. Het maakt pas écht een statement, als je het gezond houdt met treatments en shine products."

Misschien ook voor jou:
Dít is waarom je je haar met appelazijn zou moeten wassen
Beauty
  • Cosmopolitan UK
  • BrunoPress, Instagram