Famke Louise: ‘Ik deed te vaak dingen waar ik niet helemaal achter stond’

Famke vertelt openhartig over wat voor gevolgen de omstreden COVID-uitspraken voor haar carrière hadden.

Lees ook

Famke Louise nam in 2020 plaats aan tafel bij Jinek en deed hier een aantal opvallende uitspraken over de coronamaatregelen. Dit kwam de zangeres duur te staan, aangezien ze vervolgens bakken kritiek over zich heen kreeg. Met Beau Monde blikt Famke terug op deze periode.

Patronen doorbreken

Voor niemand was 2020 een makkelijk jaar. Ook Famke, een van de meest succesvolle influencers die Nederland rijk is, biechtte in haar Videoland-docu op helemaal niet zo gelukkig te zijn.

“Dat was ik vorig jaar ook echt niet”, vertelt de zangeres in de nieuwste Beau Monde. Maar 'het hele coronaverhaal' heeft haar wel iets gebracht. “Ik had de tijd om na te denken. Ik begon patronen van anderen om me heen te herkennen. En ik kreeg het gevoel dat ik werd geleefd. Want ik deed te vaak dingen waar ik niet helemaal achter stond. Ik voelde me niet gehoord, niet begrepen. Dan wilde ik een bepaalde opdracht niet doen, of bepaalde muziek nog niet uitbrengen. Maar dan werd er toch zodanig op me ingespeeld dat ik het wel deed.”

Kracht en zelfvertrouwen

Tegenwoordig neemt Famke het heft steeds vaker in eigen handen. “Ik doe sinds twee weken mijn eigen management. En dat geeft me veel kracht en zelfvertrouwen, om zelf te bepalen welke koers ik vaar. En zelf aan het roer van het merk Famke Louise te staan.”

Dat zelfvertrouwen moest van ver komen. “Op mijn achttiende was mijn zelfvertrouwen vrijwel weg”, geeft de influencer toe. Ze zat destijds in een heftige, gewelddadige relatie. “Het is niet te rijmen wanneer iemand zegt dat hij van je houdt, maar je tegelijkertijd fysiek en mentaal pijn doet. Ik werd mishandeld om niets.” Een einde maken aan die relatie was niet makkelijk. “Vraag me niet hoe ik het heb gedaan en waar ik de kracht vandaan haalde, maar op een dag ben ik gewoon vertrokken. […] Ik heb mijn spullen gepakt en nooit meer omgekeken.”

Momenteel zit Famke een stuk lekkerder in haar vel: “Ik heb heel veel geluk gehad hoe met alles is verlopen, zowel zakelijk als privé. En ik ben heel blij met alles wat het universum me heeft gegeven. Ja, ook de negatieve dingen, want daar komt uiteindelijk altijd iets positiefs voor in de plaats.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Famke Louise meer over haar liefdesleven en kinderwens, haar uitspraken over COVID-19, spiritualiteit en meer. Koop hem vanaf woensdag 12 mei in de winkel of online via tijdschrift.land.

Bron: Beau Monde (Agnes Hofman) | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook