Famke Louise laat zich uit over gewelddadige relatie: ‘Ik werd mishandeld om niets’

'Eigenlijk wil ik het er niet over hebben, er niet eens aan denken.'

Famke Louise klapte in haar eigen Videoland-docu uit de school over een gewelddadige relatie die zij in het verleden had. De zangeres werd in deze periode mishandeld door haar ex-vriend en heeft hier mentaal flink wat littekens aan overgehouden. In de nieuwste Beau Monde vertelt Famke opnieuw over deze heftige periode.

Fysiek en mentaal

Famke geniet op dit moment met volle teugen van haar fling met Denzel Slager. Hoewel de twee hun relatie nog niet officieel hebben bevestigd, weten we bijna zeker dat de lovebirds gek zijn op elkaar. In gesprek met Beau Monde bevestigt Famke haar verliefde gevoelens: “Ik ben op dit moment verliefd, dat wil ik wel toegeven. Maar dat is iets anders dan een relatie hebben.”

Deze verliefde gevoelens heeft zij in het verleden echter heel anders ervaren. Zo vertelt Famke over de periode waarin zij achttien jaar oud was. “Toen was mijn zelfvertrouwen vrijwel weg”, begint ze. De relatie die zij destijds met deze jongen had, was allesbehalve gezond. “Het is niet te rijmen wanneer iemand zegt dat hij van je houdt, maar je tegelijkertijd fysiek en mentaal pijn doet. Ik werd mishandeld om niets. Ook mocht ik mijn vriendinnen niet zien, niet naar feestjes… Ik werd compleet geclaimd.”

Huiselijk geweld

Famke was niet gelukkig in deze relatie en werd door haar ex-vriend mishandeld. Hoewel dit genoeg redenen zijn om uit een relatie te stappen, bleek dit lastiger dan verwacht. “Hoewel ik natuurlijk niet gelukkig was, stapte ik niet zomaar uit die relatie. Dat is echt heel moeilijk”, vertelt ze eerlijk. Uiteindelijk wist Famke haar moed bij elkaar te rapen en pakte ze haar biezen.

“Vraag me niet hoe ik het heb gedaan en waar ik de kracht vandaan haalde, maar op een dag ben ik gewoon vertrokken. Ik was alleen thuis – we woonden bij zijn ouders – en ik zag mijn kans. Ik heb mijn spullen gepakt en nooit meer omgekeken. Het voelde alsof ik vrijkwam uit de gevangenis, echt. Ik bloeide weer helemaal op.” En hoewel deze beslissing enorm goed is geweest, vindt ze het nog altijd lastig om over te praten.

“Eigenlijk wil ik het er niet over hebben, er niet eens aan denken. Maar huiselijk geweld komt vaak voor, en als mijn verhaal iemand kan helpen, dan wil ik wel open zijn over wat ik mee heb gemaakt.” You go, Famke.

Bron: Beau Monde (Agnes Hofman) | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws