Dave Roelvink openhartig over verlies oma: ‘Ik denk nog elke dag aan haar’

Dave is nog altijd dankbaar voor de bijzondere band die hij met zijn oma had.

Eind 2018 nam Dave Roelvink afscheid van zijn geliefde oma Dien. Dave was naar eigen zeggen stapeldol op zijn oma. Voor haar overlijden brachten de twee nog enorm veel tijd samen door – en daar is de dj tot op de dag van vandaag nog trots op.

Liefste oma

In gesprek met Beau Monde vertelt Dave openhartig over hoe hij zijn wilde fase heeft geparkeerd. Ook doet hij een boekje open over zijn jeugd, waarin zijn oma een enorm grote rol heeft gespeeld. Oma Dien is volgens Dave de grootste liefde in zijn leven geweest. “Iedereen zegt: mijn oma was de liefste. Maar míjn oma was het echt. Ze was niet alleen geliefd bij haar familie, maar bij de hele buurt”, begint hij.

“Omdat het thuis vaak moeilijk was, heeft zij me grotendeels opgevoed. Ik zie haar daardoor meer als tweede moeder dan als oma. Ik denk nog elke dag aan haar. Haar geboortedatum heb ik getatoeëerd in mijn nek en ik heb een bandje om met haar sterrenbeeld. Zo is ze altijd een beetje bij me.”

Lieve woorden

Naast zijn tatoeage heeft Dave ook een andere mooie herinnering aan zijn oma. “Mijn oma heeft haar hele leven in hetzelfde huis gewoond. Op de vloer lagen kleine groene tegeltjes die ik nog nooit ergens anders heb gezien. Na haar overlijden heb ik er eentje uit de grond getikt. Die staat nu bij mij. Steeds als ik dat tegeltje zie, denk ik aan haar.”

Het overlijden van oma Dien was voor Dave een moeilijk moment, maar achteraf kan hij trots zijn op de tijd die hij met haar heeft doorgebracht. “Van mensen in mijn omgeving hoor ik vaak: had ik maar meer tijd met haar doorgebracht. Ik ben blij en dankbaar dat ik zo veel met haar samen ben geweest”, vertelt Dave openhartig. “Dat is niet gedwongen gegaan, maar gewoon omdat ik stapeldol op haar was. Ik heb haar met een goed gevoel laten gaan.” Lief!

In de nieuwste Beau Monde vertelt Dave Roelvink over de wilde fase in zijn leven en hoe hij rust heeft gevonden. Vanaf morgen in de winkel!

Bron: Beau Monde (Fleur Baxmeier) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws