Dit is alles wat we tot nu toe weten over de SATC-reboot

Dit weten we over Sex and the City: And Just Like That.

Lees ook

Sex and the City is terug van weggeweest. In januari maakte HBO, na maanden van speculatie, bekend dat er nieuwe afleveringen van SATC in de maak zijn, maar wat kunnen we precies verwachten van de reboot?

Samantha Jones keert niet terug

Jammer maar helaas, Kim Cattrall kruipt niet opnieuw in de huid van de iconische Samantha Jones. Het botert niet bepaald tussen Kim en haar SATC-collega’s en daarom zag Kim het niet zitten om opnieuw in de serie te spelen.

Grote verwachtingen

Geen Samantha dus, maar dat mag de pret niet drukken. Zo hebben niet alleen de fans hoge verwachtingen van de reboot, ook Sarah Jessica Parker herself is behoorlijk excited. “Ik denk dat Cynthia (Nixon, red.), Kristin (Davis, red.) en ik heel benieuwd zijn naar hoe het nu met de dames gaat”, deelt ze met Vanity Fair.

“Waar zijn ze nu in de wereld? Waar zijn ze als vrouwen en vriendinnen tekortgekomen?”, vraagt Sarah Jessica zich af. “Zijn ze net als anderen in de war, bang of nerveus door wat er momenteel in de wereld gebeurd? Ik ben zo benieuwd naar wat de schrijvers in petto hebben.”

Het verhaal gaat over Carrie, Miranda en Charlotte als vijftigers 

We zagen Carrie, Miranda en Charlotte voor het laatst in 2010 in de film Sex and the City 2. Inmiddels zijn de dames in de vijftig en naar verluidt hebben de New Yorkers een aantal vriendschappen vaarwel gekust. Uiteraard wordt ook in beeld gebracht wat de vriendinnen in de tussentijd hebben uitgespookt én wat er nog meer speelt in hun levens.

Covid-19 bestaat in de reboot

Het lijkt er niet op dat de schrijvers van SATC de huidige pandemie negeren in de show. “Het (COVID-19, red.) wordt uiteraard een onderdeel van de verhaallijn”, liet Sarah Jessica weten aan Vanity Fair. “Corona trof New York vorig jaar zwaar en dat is de stad waar de karakters wonen”, verklaarde de actrice.

“Hoe heeft het (corona, red.) hun vriendschappen beïnvloed? Ik ben benieuwd wat de schrijvers ervan maken”, vervolgde ze. Met deze uitspraak waren fans even bang dat Samantha zou sterven aan het virus, maar niets is minder waar. “Net als in het echte leven, komen én gaan mensen weer”, liet HBO Max chief content Casey Bloys aan TVLine weten.

Omdat Kim behoorlijk in de clinch zou liggen met Sarah Jessica Parker, wordt ook Samanta naar verluidt met een fictieve ruzie uit de serie geschreven. Hmmm..

De serie bestaat uit 10 afleveringen

Hoewel het zesde seizoen van SATC nog uit twintig afleveringen bestond, moeten we het in het zevende seizoen met een stuk minder episodes doen. Zo bestaat de reboot uit tien afleveringen van dertig minuten. Beter iets dan niets, toch?

Het is nog onbekend of Steve en Mr. Big in de reboot te zien zijn

Page Six meldde dat Mr. Big (Chris Noth) en Steve (David Eigenberg) niet terugkeren in de reboot. Chris gaf fans onlangs echter hoop dat hij wél te zien is in het vervolg. Zo vroeg een fan hem op Instagram of hij toch wilde overwegen om opnieuw in SATC te spelen. “Nou, als Page Six dat zegt dan móet het wel waar zijn”, reageerde de acteur met sarcastische ondertoon. Hmmm…

Het is nog onbekend wanneer de serie uitkomt 

And Just Like That… heeft nog geen releasedatum. Us Weekly meldde dat de serie in de lente opgenomen zou worden, maar door de huidige pandemie zou de productie nog weleens vertraging op kunnen lopen. To be continued…

Bron: IMDB, Elle USA, US Weekly | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook