Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anouk wil stemprocedure The Voice of Holland drastisch veranderen

‘Ik wil best een deel van mijn salaris inleveren.’

Anouk

Gisteravond was het dan eindelijk zover en werd de finale van The Voice of Holland uitgezonden. Coach Anouk stak nooit onder stoelen of banken dat ze het er niet mee eens is dat Jasper het steeds weer verder wist te schoppen in de zangcompetitie. Ze wil de stemprocedure in het volgende seizoen dan ook rigoureus veranderen.

Gastjury

Tot Anouks grote verbazing wist deelnemer Jasper het tot de finale van TVOH te schoppen. Nadat hij tijdens de finale voor het eerst heeft opgetreden, laat Anouk doorschemeren dat hij wat haar betreft geen plek verdiende in de finale. De zangeres wil dan ook dat er volgend seizoen op een andere manier wordt gestemd.

“Ik zou bij het volgende seizoen toch wel heel graag zien dat de coaches, met een extra soort gastjury, de beoordelingen doen voor de eerste drie liveshows”, oppert Anouk. “Het publiek gaat dan pas stemmen in de finale, als er twee over zijn. Dat lijkt me een goed plan.”

Salaris inleveren

Als de kijkers minder kans krijgen om hun stem uit te brengen, betekent dat voor RTL dat ze inkomsten missen. Maar ook daar heeft Anouk al over nagedacht. “Ik wil best een deel van mijn salaris inleveren, maar dat het dan wel fair gaat.”

Begin maart sprak Anouk zich al eerder kritisch uit over de stemprocedure van The Voice of Holland. Tijdens de allereerste liveshow ging Jasper met zijn optreden namelijk de mist in. Hoewel de coaches dachten dat Jasper het moest ontgelden na zijn misstap, kozen de kijkers er toch voor om hem door te laten gaan.

"Ik begrijp niet waarom het nog steeds zo is dat het land kiest en niet de coaches. Want dit slaat echt – ja, sorry Jasper – nergens op. Really? Zijn jullie helemaal koekoek geworden thuis?”, vroeg een verbijsterende Anouk

Dani van Velthoven ging er gisteren tijdens de finale met de winst vandoor en mag zich de winnaar van The Voice of Holland 2021 noemen.

Misschien ook voor jou:
Anouk woedend na uitslag eerste liveshow The Voice of Holland
Showbizz
  • De Telegraaf, Superguide
  • The Voice of Holland