Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Roxeanne Hazes over haar nieuwe rol als presentatrice: 'Ik vind het leuk om de grenzen op te zoeken' 

Roxeanne vertelt onder andere hoe het was om met Nikkie de Jager en Pernell Kusmus samen te werken.

Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager deelden in oktober 2020 het nieuws dat ze samenwerkten aan een geheim project. Enne, dat project is binnenkort te zien op Videoland. De dames zijn namelijk samen met Pernell Kusmus in het nieuwe programma Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star te zien. Grazia sprak Roxeanne over haar rol als presentatrice.

Presenteren

“Ik werd gevraagd om auditie te komen doen. Eigenlijk had ik nooit de wens om te presenteren, en meestal zeg ik 'nee' als ik word benaderd voor tv-dingen", begint Roxeanne over hoe ze als zangeres bij Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star terechtkwam. "Maar dit past oprecht zo goed bij me dat ik dacht: ik ga die screentest gewoon doen, wat heb ik te verliezen?”

“Ik vind het leuk om de grenzen op te zoeken als het gaat om dingen die ik spannend vind. Ze vertelden me dat ze wilden dat ik juist lekker mezelf bleef en mooie gesprekken zou voeren met de kandidaten. Met mensen praten gaat me van nature goed af, en de presentatie bleek ook heel makkelijk te gaan, dus niet veel later kreeg ik het mooie nieuws dat ze mij hadden gekozen.”

Samenwerken met Nikkie en Pernell

Roxeanne presenteert dan wel Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star, maar ze wordt bijgestaan door juryleden Nikkie en Pernell. Wat gaat het drietal precies doen in het programma? “We gaan in dit programma op zoek naar de beste make-up artist van Nederland. Het moet iemand zijn die alles kan, dus van fashion-looks tot grime waarbij je met protheses werkt. Ik presenteer het en ga écht het gesprek aan met de kandidaten, wat heel mooie verhalen heeft opgeleverd. Nikkie de Jager en Pernell Kusmus zijn de jury, en ze krijgen elke aflevering hulp van andere gastjuryleden.”

Op make-upgebied stak Roxeanne zelf ook nog wat dingen op door Nikkie. “Ik laat me al jaren door Nikkie inspireren; ik vind haar fantastisch. Naarmate de show vorderde, durfde ik ook steeds meer te experimenteren met mijn eigen looks. Dat kán dus ook bij een programma als dit. De match met Nikkie – maar ook met Pernell – was zo goed, ik heb in haar echt een vriendin voor het leven gevonden.”

"De match met Nikkie en Pernell was zo goed."

Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star is vanaf 15 maart te zien op Videoland.

Misschien ook voor jou:
Powervrouw: Roxeanne Hazes showt haar prachtige curves op Instagram
Showbizz
  • Jill Waas
  • Videoland: Mark Engelen