Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Whut: blijkbaar brengen we concealer altijd al verkeerd aan

En dit is hoe het wél zou moeten.

concealer

We hebben in ons leven zeker honderden uren naar make-uptutorials op YouTube gekeken en weten inmiddels precies hoe we onze brows voller doen lijken en hoe we de perfecte wing maken. Toch blijkt nu dat we – ál die jaren – onze concealer verkeerd aanbrengen.

Concealer

Concealer is vaste prik in onze make-uproutine. Het goedje is ideaal om je wallen en onzuiverheden mee te verbergen en je gezicht een brightening effect te geven. Of we nu voor een full face of makeup of een natuurlijke look gaan, concealer mag niet ontbreken. Met het kwastje maken we een driehoekje onder beide ogen, even blenden en weg zijn die wallen.

Toch blijkt dat dit niet de beste manier is om concealer aan te brengen. We weten dat dit misschien als een enorme shock aankomt, maar toch kunnen we jullie dit nieuws niet onthouden. Op TikTok – where else? – gaat een concealer hack rond waarmee je je wallen en onzuiverheden niet alleen wegwerkt, maar die je ook nog eens een lifting effect geeft. Het resultaat? Een egale en frisse look. Love it.

Zo breng je 'm wél aan

Er frisser én wakkerder uitzien? Dat willen we allemaal wel! Door je concealer nét even iets anders aan te brengen, kun je deze look creëren. Wat je hiervoor nodig hebt is een concealer in je eigen huidskleur en eentje van een paar tinten lichter. Eerst breng je de concealer in je huidskleur aan op het donkerste stuk onder je ogen.

Vervolgens breng je de lichtere concealer aan op de binnenste hoek van je oog, vanaf de buitenkant van je oog richting je slaap, langs de zijkant van je neus en vanaf de onderkant van je mondhoeken omhoog. Blend dit vervolgens met een klein kwastje of met een make-upsponsje. Gebruik een translucent poeder om de concealer op zijn plaats te houden.

Zie je het nog niet helemaal voor je? Dat snappen we... Gelukkig laat YouTuber Sagonia Lazarof in een video zien hoe je concealer het best aan kunt brengen. Aan de ene kant brengt ze de make-up op de 'normale' manier aan, en aan de andere kant van haar gezicht probeert ze de concealer hack. En omg, wát een verschil! Dit gaan wij gelijk proberen.

Misschien ook voor jou:
Dít is de beste budgetproof concealer volgens NikkieTutorials
Beauty
  • BrunoPress
  • YouTube (Sagonia Lazarof)