Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Documentaire over het echte verhaal van Britney Spears is te zien op déze streamingdienst

Al meer dan twaalf jaar heeft de popster geen zeggenschap over haar eigen leven.

Britney Spears

We hebben al jarenlang geen nieuwe muziek meer van Britney Spears gehoord, maar toch blijft de zangeres ons bezighouden. Sinds 2008 heeft Britney namelijk geen zeggenschap meer over haar professionele én persoonlijke leven. In een nieuwe documentaire, Framing Britney Spears, horen we (hopelijk) eindelijk het échte verhaal van de zangeres.

Achter slot en grendel

Al jarenlang is het leven van Britney één groot mysterie. De zangeres staat al meer dan twaalf jaar onder curatele – dit betekent dat de zangeres niet de volledige zeggenschap heeft over haar eigen leven. De vader van Britney neemt alle beslissingen voor zijn dochter. Niet alleen wat betreft haar carrière, maar ook over haar persoonlijke leven. Op Instagram deelt de zangeres regelmatig vreemde foto's en video's, die haar volgers keer op keer erg verward en bezorgd achterlaten. In 2019 zetten fans zelfs de #FreeBritney-beweging op, met als doel de zangeres te bevrijden van het bewind van haar vader.

Hoe de vork precies in de steel zit? Dat hopen we in de nieuwe documentaire Framing Britney Spears, gemaakt door The New York Times, te zien. In deze documentaire doen vrienden, advocaten, voormalig medewerkers, journalisten en fotografen een boekje open over de situatie van de popster. Aangezien Britney volgens veel fans gevangen wordt gehouden door haar vader, kon daar tot op heden alleen over worden gespeculeerd.

Mental breakdown

De documentaire begint bij het begin, bij Britneys jeugd in Louisiana. Voordat ze bekend werd, deed ze mee aan verschillende talentenjachten. Uiteindelijk vond ze haar grote break bij The All-New Mickey Mouse Club, waar ook celebs als Justin Timberlake, Christina Aguilera en Ryan Gosling deel van uitmaakten. Toen ze slechts zestien jaar was, bracht ze haar populaire nummer Baby One More Time uit en werd ze in no time bekroond tot de Princess of Pop.

Het leek dan ook super goed te gaan met Britney, tot dé grote mental breakdown in 2007. Je weet wel, toen ze haar eigen haar afschoor en de paparazzi aanviel met een paraplu. Ze scheidde van haar man Kevin Federline en verloor uiteindelijk een groot deel van de voogdij over haar kinderen. Niet veel later werd ze – onvrijwillig – in een psychiatrische instelling geplaatst. In 2008 bepaalde een rechter dat de popster onder curatele kwam te staan, waardoor ze sindsdien geen (grote) beslissingen meer mag maken.

Eigen boontjes doppen

Vooral deze curatele is een groot mysterie in het leven van Britney. Aan de ene kant klinken geluiden dat de popzangeres tegen haar wil wordt vastgehouden, maar aan de andere kant delen Britneys familieleden dat dit het beste voor haar is en zegt de Princess of Pop zelf ook dat het goed met haar gaat. Maar wat is er nu precies waar?

In de documentaire komt onder anderen Felicia Culotta, voormalig assistent van Britney én een van haar oudste vriendinnen, aan het woord. Voor het eerst doet zij een boekje open over het bizarre leven van haar beroemde vriendin. "Ik heb nooit begrepen wat het conservatorschap van Jamie (Britneys vader, red.) precies inhield", vertelt Felicia. "Maar wat ik wel weet, is dat Britney gezien haar leeftijd en levenservaring prima in staat is om haar eigen boontjes te doppen", zegt zij duidelijk. Ze heeft het volste vertrouwen in haar vriendin. "Er komt een moment dat ze haar eigen verhaal kan vertellen, precies zoals het is gegaan. En ik kijk echt uit naar die dag, omdat dan alles volstrekt duidelijk zal worden." Oeh...

Hier zie je 'm

Ben jij – net als wij – super benieuwd naar het leven van Britney? De documentaire Framing Britney Spears ging op 5 februari in première. Je kunt de docu bekijken via Hulu of op YouTube.

Misschien ook voor jou:
Zien: nieuwe coupe voor Britney Spears
Showbizz
  • Cosmopolitan
  • Brunopress