doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');
@media (max-width: 679px){#fig-60ca037da3a33 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ca037da3a33 img{#fig-60ca037da3a33 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-60ca037da3a33 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ca037da3a33 img{#fig-60ca037da3a33 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

Valentijnsactie: 5x Grazia voor maar €15!

Dít zegt jouw sterrenbeeld over je carrière en geldzaken in 2021

Ga je voor een nieuwe carrière, of krijg je eindelijk de rust waar je al zo lang naar snakt?
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60ca037da4eec img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ca037da4eec img{#fig-60ca037da4eec img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60ca037da4eec img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ca037da4eec img{#fig-60ca037da4eec img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60ca037da4eec img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ca037da4eec img{#fig-60ca037da4eec img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60ca037da4eec img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60ca037da4eec img{#fig-60ca037da4eec img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Grazia's XL jaarhoroscoop

Vind je de liefde? Ga je voor een nieuwe carrière, of krijg je eindelijk de rust waar je al zo lang naar snakt? Wat staat jou dit jaar allemaal te wachten? In Grazia's XL jaarhoroscoop komen al deze onderwerpen aan bod. Deze week vertellen de sterren ons alles over twee serieuze onderwerpen: carrière en geld.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Waterman (21-1 t/m 19-2)

Het jaar 2021 start druk en hectisch. Je probeert alles op werk goed te doen, maar er komt veel extra druk op je schouders te liggen. Daarbij vraag je jezelf steeds vaker af of deze baan nog wel bij je past. Gelukkig mag je rond maart al rekenen op duidelijkheid en misschien zelfs een supertoffe nieuwe kans waar je meteen enthousiast over bent. Vanaf dat moment zit je weer in een positieve flow. Wat geld betreft, is het raadzaam verstandig te zijn. Tot augustus kun je voor financiële verrassingen komen te staan en dan is het fijn wat reserves te hebben.

Vissen (20-2 t/m 20-3)

Je bent meestal niet zo bezig met carrièredoelen en geld. Zolang je plezier hebt in je werk, vind je het wel prima. Toch is het goed om dit jaar stil te staan bij wat je aan het doen bent. Veel dingen doe je uit gewoonte, niet omdat je het per se zo tof vindt. Pas hier en daar wat aan en maak het nog prettiger voor jezelf. Wees waakzaam als het om geld gaat, je ziet niet alles even realistisch. Zorg dat je inzicht hebt in je administratie.

Ram (21-3 t/m 20-4)

Heb je behoefte aan een carrièreswitch, dan kun je daar het beste vanaf april voor gaan. Dan weet je beter wat je zoekt en dan is de kans op passende vacatures een stuk groter. Nog even geduld in dat geval en laat dat net lastig voor je zijn. Gebruik de eerste maanden van 2021 om echt helder te krijgen wat je wilt. Financieel staat je een vrij stabiel jaar te wachten. Er zitten geen grote schommelingen in je inkomsten en uitgaven. Dat geeft je meestal een fijn en zeker gevoel in 2021.

Stier (21-4 t/m 20-5)

Je werkt hard en je hebt graag geld op je spaarrekening staan. Dat vind je prettig en zorgt voor een gevoel van zekerheid. Helaas gooit roerige planeet Uranus het een en ander in de war dit jaar. Zo kunnen er plotseling veranderingen komen op werkvlak of je komt voor onverwachte kosten te staan en daar kun je behoorlijk gestrest door raken. Verandering is nu eenmaal niet je ding. Het is belangrijk dat je weet wat je waard bent en niet in paniek raakt. Heb vertrouwen dat alles uiteindelijk toch op z’n pootjes terecht komt, hoe turbulent de rit in eerste instantie misschien ook is.

Tweelingen (21-5 t/m 21-6)

Wat je carrière betreft, kom je dit jaar in een rustiger vaarwater terecht. Na een extreem turbulent en uitdagend 2020, is dit een welkome afwisseling. Je krijgt dit jaar de mogelijkheid om je werk nog verder te fine tunen, zodat het nog beter bij je past. Op dit vlak ziet het er gewoon positief uit dit jaar. Gelukkig geldt hetzelfde voor je financiën. Je hebt het afgelopen jaar keihard gewerkt en goed op je geld gelet en daar pluk je in 2021 de vruchten van. Zorg dat je er regelmatig van geniet, dan weet je waar je het allemaal voor doet.

Kreeft (22-6 t/m 22-7)

Op werkvlak lijkt het eveneens een stuk minder turbulent te worden en dat is echt iets waar je naar snakt. Rustig je werk kunnen doen, zonder druk of overwerken. Rond mei ga je je wel afvragen of je nog op de juiste plek zit. Wees niet te impulsief en neem de tijd om daar goed over na te denken. Ga pas solliciteren wanneer je precies weet wat je wilt. Financieel ziet het er goed uit. Er zijn geen extreme uitschieters en dat is oké, zorgen maken hoeft gelukkig ook niet. Al met al wordt het een prettig jaar, waarin je steeds meer jezelf wordt. Zowel zakelijk als privé.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

Leeuw (23-7 t/m 23-8)

Voor jou wordt dit een jaar waarin je wat meer achterover mag leunen, Leeuw. Zeker wat betreft je baan en carrière. Je hebt genoeg zaadjes geplant om dit jaar te kunnen oogsten. Wel is het goed om je acties en geleverde werk in 2020 te evalueren en te kijken waar het nog beter of juist compleet anders kan. Kom je tot de conclusie dat er iets moet veranderen, dan is er nog tijd genoeg over om daar werk van te maken. Financieel heb je het prima voor elkaar, het ontbreekt je in 2021 aan weinig.

Maagd (24-8 t/m 22-9)

Als Maagd werk je vaak keihard en laat je je niet snel uit het veld slaan. Dat betekent dat je het afgelopen jaar vooral gedaan hebt wat nodig was, zonder er bij stil te staan of je het nog wel zo leuk vond. Daar mag in 2021 verandering in komen. Je baan hoeft geen kwestie meer te zijn van overleven. Je mag er meer plezier in hebben. Betekent dat een carrièreswitch, then so be it. Jouw baan moet energie opleveren en niet kosten, daar mag je je bewust van worden. Financieel wordt dit een prima jaar, je hebt genoeg te besteden om jezelf de nodige pleziertjes te gunnen.

Weegschaal (23-9 t/m 22-10)

Wat je baan betreft, verandert er tot september weinig. Je hebt het naar je zin en je verlangt niet zozeer naar een andere carrière. Na alle turbulentie van 2020 vind je het wel even goed zo. Toch begint het eind augustus een beetje te kriebelen. Misschien mis je de nodige uitdagingen of je ziet een vacature waar je hart sneller van gaat kloppen. Is dit het geval, twijfel dan niet te lang en ga ervoor. Je geeft als Weegschaal graag geld uit. Helaas kun je dat in 2021 niet onbeperkt doen. Vooral richting het najaar is het goed om het wat rustiger aan te doen.

Schorpioen (23-10 t/m 22-11)

Het jaar start op carrièrevlak vrij rustig en dat vind je helemaal niet erg. Je voelt geen druk en je hebt je draai gevonden. Dat blijft tot en met de zomer goed gaan, dan ben je echt toe aan iets nieuws. Een andere baan of misschien zelfs voor jezelf beginnen. Denk hier wel goed over na. Maak eerst een reële planning en werk alles goed uit. Vanaf november kun je dan je slag slaan. Aan geld ontbreekt het je dit jaar meestal niet. Dat heb je vooral aan jezelf en aan je inzet te danken.

Boogschutter (23-11 t/m 21-12)

Maart kan een uitdagende maand worden wat betreft je baan. Er kan iets veranderen of je hebt zelf de nodige kritische noten. Toch lijkt dit niet iets te zijn wat onoplosbaar is. Met een goed gesprek of onderhandelingen kun je een heel eind komen. Financieel kan er diezelfde maand eveneens een kink in de kabel komen. Het is goed om er even serieus bij stil te staan en het goed op te lossen. Dan heb je daar de rest van het jaar plezier van. De maand oktober lijkt je juist een mooie bonus of extraatje te schenken en daar mag je lekker van genieten.

Steenbok (22-12 t/m 20-1)

Het wordt eindelijk een minder turbulent jaar voor je op carrièrevlak. Er zijn een aantal planeten verdwenen uit je teken en dat merk je al meteen aan het begin van het jaar. De druk is minder hoog en je hebt ook niet meer te maken met ultra strakke deadlines. Een verademing. Deze tendens houdt het hele jaar aan, de rest is het prima te handelen. Aan geld dit jaar geen gebrek. Het is bij jou eerder een kwestie van geen tijd vrij maken om het uit te geven. Probeer dat in 2021 toch te doen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');