Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Janice Blok openhartig over onzekerheden

'Op mijn zwaarst gingen mensen speculeren dat ik zwanger was.'

Janice Blok

Janice Blok timmert al flink wat jaartjes aan de weg als influencer. Ze vindt het dan ook heerlijk om in de spotlights te staan. Full glam of zonder make-up, de prachtige brunette straalt altijd. Voor velen is het de droom om zo zelfverzekerd te zijn. Toch is zij niet altijd zo confident. Aan Grazia vertelt Janice openhartig over haar onzekerheden.

Mooi zoals je bent

Als je Janice voor het eerst ziet – met haar haartjes in de krul en make-up on fleek – zul je haar misschien arrogant of zelfs nep vinden. Scroll je even verder, dan zie je genoeg filmpjes waarin de Rotterdamse schone lekker koos make-uploos en met de haren in een messy bun de meest gekke bekken trekt. Het is dan ook niet raar dat de nuchtere Janice al meer dan 100 duizend volgers heeft op Instagram.

Negatieve reacties, die krijgt ze gelukkig niet vaak. Vaker zitten haar DM's vol met complimenten. "Ik krijg weleens berichten van meisjes van dertien, die dan zeggen: 'Was ik jou maar.' En dan denk ik: wees gewoon jezelf. Je bent goed zoals je bent", zo vertelt de prachtige brunette. Toch merkt Janice dat dit haar ook weleens zelf overkomt. "Natuurlijk kijk ik ook weleens naar meiden op Instagram en dan denk ik: wauw, zag ik er ook maar zo uit", vertelt de beauty. "Maar daarna kijk ik naar mezelf en dan denk ik: nee joh, je bent gewoon helemaal prima. Het is goed zo."

Dat probeert ze andere mensen dan ook over te brengen. "Ik laat mijzelf niet zonder make-up zien, omdat ik dat per se als message mee wil geven, maar aan de andere kant wil ik wel laten zien dat ik niet 24/7 in de make-up zit met mijn haar gedaan en mooie jurkjes aan. Iedereen moet gewoon lekker zichzelf blijven", aldus Janice.

Zelfverzekerd

Dat zelfvertrouwen heeft ze eigenlijk altijd wel gehad, vertelt ze. "Ik ben altijd een theatermeisje geweest. Ik wilde altijd op de voorgrond staan. Tv-shows, op straat, op de tafels, het maakte me niet uit. Ik maakte overal een performance van", blikt Janice terug. Velen weten dan ook niet dat ze zelfs een heuse zangcarrière achter de rug heeft. Nog steeds vindt ze het heerlijk om typetjes na te doen en showtjes te geven, zoals we maar te vaak op Instagram en TikTok zien. "Ik schaam me nergens voor en ben zo gek als een deur. Al word ik nu wel wat ouder en rustiger natuurlijk", grapt ze.

Toch heeft ook Janice haar onzekerheden. "Ik ben ook niet perfect en zou ook wel dingen willen veranderen aan mezelf. Qua karakter ben ik soms iets te goedgelovig", vertelt ze eerlijk. "Aan de ene kant kan ik heel pittig en zakelijk zijn, maar ik zie vaak het goede in de mens. Daarin ben ik echt wel een paar keer flink teleurgesteld. Dus soms moet ik leren mijn grenzen beter aan te geven."

Lichaamsbeeld

Ook haar lichaam is iets waar Janice al jaren mee strugglet. "Ik ben altijd al wel een stevige vrouw geweest en moet normaal gesproken heel erg op mijn voeding letten. Dat zie je niet echt, want ik ben eigenlijk altijd wel slank. Maar dat komt doordat ik er alles aan doe om zo te blijven", vertelt de Rotterdamse openhartig. Soms vindt ze dit wel lastig. "Dan denk ik: waarom moet ik er zo mijn best voor doen om slank te zijn? Waarom hebben andere mensen dat niet?" Toch weet ze dit vaak wel te relativeren en ziet ze juist ook haar schoonheid: "Ik ben wel erg blij met mijn rondingen. Vaak genoeg krijg ik van mensen te horen hoe graag ze mijn benen zouden willen."

Vooral sinds haar relatie met Donny Roelvink en de coronacrisis is haar lichaam een van haar grootste onzekerheden en zit Janice niet meer lekker in haar vel. "In een relatie kom je natuurlijk al wel snel aan. Gezellig op de bank, lekkere hapjes. Alles wat vies, vet en slecht is, dat vind ik het allerlekkerst. Toen gingen ook nog eens alle sportscholen dicht en, tja, toen ging het mis", vertelt de brunette. "Ik ben nu in totaal – hou je vast – sinds vorig jaar 15 kilo aangekomen."

Het werd voor Janice extra lastig, toen dit ook volgers op ging vallen. In een filmpje waarin ze verschillende outfits liet zien, kreeg ze meerdere reacties over haar gewicht. "Negen van de tien keer boeit het me echt niet wat anderen zeggen, maar omdat ik er zelf al onzeker over was, deed het me wel wat", vertelt ze eerlijk. "Op mijn zwaarst zag je wel een beetje een buikje. Toen gingen mensen ineens speculeren dat ik zwanger was. Dat kwam er óók nog eens bij. Dat vond ik echt niet leuk."

Het roer om

Dat was voor Janice het moment dat ze het roer om wilde gooien. Nu is 15 kilo aankomen natuurlijk niet erg. Sterker nog, in zo'n lastige periode als deze coronacrisis, is dat zelfs erg begrijpelijk. Toch merkte de Rotterdamse dat ze hierdoor niet lekker in haar vel zat. Ze sportte niet, at veel ongezonde dingen en voelde zich lusteloos. "Ik volg nu het nieuwe voedingsschema van Donny, The Grind, dus mijn voeding heb ik weer onder controle. Ik merk nu al verschil, ik zit alweer een stuk beter in mijn vel."

Daarnaast moet sporten met een personal trainer als boyfriend ook wel een eitje zijn. Maarre, dit gaat voor Janice niet op. "Alles waarbij je buiten adem raakt, vind ik echt k*t", vertelt ze lachend. "Tja, dan moet je net Donny hebben als vent. Hij probeert me wel te motiveren, maar ik blijf gewoon lekker op de bank hangen als hij gaat sporten. Ik heb daar helemaal geen zin in." Ach ja, baby steps dan maar.

Misschien ook voor jou:
Janice Blok had twijfels over relatie met Donny Roelvink
Showbizz
  • Brunopress