Prince Charmings Tommy over vertrek: ‘We hadden nooit een match kunnen worden’

Toch had de knappe vrijgezel nog gehoopt op een extra date.

Lees ook

Voor de 33-jarige Tommy zit het Prince Charming avontuur erop. Hoewel hij het heel gezellig had met Prince Charming himself, voelde zowel Tommy als Marvin geen romantische klik. De prins besloot Tommy dan ook naar huis te sturen tijdens de stropdassenceremonie. Met Grazia blikt de knappe Amsterdammer terug op zijn deelname aan het programma.

Twijfels over deelname

De vrolijke Tommy is met zijn shiny white teeth zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan in Prince Charming. Hij is een echte sfeermaker en zorgt voor veel gezelligheid in de villa. Voordat Tommy aan het avontuur begon heeft hij echter flink getwijfeld of hij wel mee wilde doen aan het programma. “Ik heb echt tot op het laatste moment gewacht voordat ik 'ja' zei”, vertelt hij als we hem bellen. “Het komt toch allemaal op tv en iedereen heeft tegenwoordig een mening over je. Nou boeit dat me niet zo, maar ik ben toch al 33 jaar. Als ik 23 was geweest had ik eerder 'ja' gezegd.”

Maar er waren meer twijfels. “De gay community is heel klein, ik was heel bang dat ik iedereen al zou kennen. Dat zou voor ongemakkelijke situaties kunnen zorgen. En verder, tien gays in een huis: dat is gewoon drama”, lacht Tommy. Ondanks alle twijfels, is de Amsterdammer tóch overstag gegaan. “Tja, we zitten ook in de coronatijd en ik had ook wel zin in een lekker zonnetje. Dat zijn dan weer de voordelen!”

Verrassing in de villa

Tommy kwam, samen met Tim, als verrassing in het programma. “Dan voel je toch een bepaalde druk. Ik had geen idee wat ik moest verwachten; je hebt meteen alle mannen voor je staan,” vertelt hij over het moment dat hij de villa inging. Hoewel Tommy met een positief gevoel aan zijn Prince Charming-avontuur begon, had hij vooral één grote angst. “De eerste paar minuten dacht ik alleen maar: hopelijk ken ik de prins niet, hopelijk ken ik de prins niet.” Gelukkig was die angst voor niets, want de twee kenden elkaar niet. “Ik had hem nog nooit gezien. Maar ja… Hij komt ook uit Tegelen. Wanneer kom je nou in Tegelen?”, vertelt Tommy lachend.

De Amsterdammer kende de Limburgse prins niet, maar een paar andere kandidaten kende hij wél. “Ik kende Ferdi al, die heeft een relatie gehad met een vriend van mij. Dignum kende ik ook al, wij kennen elkaar al dertien jaar”, vertelt hij enthousiast. “We hebben nog foto's van tien jaar geleden, samen op Ibiza – waar Dignum een tijdje heeft gewoond – heel grappig!”

Ook Tim was geen onbekende voor Tommy, de twee kenden elkaar al voor het programma. “We kenden elkaar al best goed, maar door dit programma zijn we echt naar elkaar toegegroeid.”

Geen verliefdheid

Tommy kan het goed vinden met zijn medekandidaten, maar uiteindelijk was hij in Sicilië voor de prins himself. Helaas strandde het avontuur voor de vrijgezel in de zesde aflevering. “Ik vond Marvin echt een leuke jongen, maar het was geen verliefdheid. Bij mij duurt het sowieso langer, ik wil iemand eerst goed leren kennen.” En dan komt er ook nog eens de spanning van het huis bij kijken en alle camera's die de hele dag op je gericht staan. “Voor sommigen werkt dat juist heel goed, zoals voor Ferdi, maar ik heb meer nodig dan een date van 45 minuten.”

Extra date

“Ik had nog wel meer van mezelf willen laten zien”, gaat Tommy verder. Hij had dan ook gehoopt op nog een extra date, waarbij hij één op één tijd zou krijgen met Marvin. “Ik had alleen een date in de derde aflevering. Een diner, waarbij ik het hoofdgerecht was. Dan voel je toch de druk om te presteren.” Een relaxte spa-date, zoals Tim en Marnix hadden, had Tommy ook wel gewild.

De vrijgezel had verwacht – en gehoopt – dat hij samen met Rick op date zou gaan met Marvin. “Dat parasailen leek me geweldig, maar ik had ook graag wat tijd samen met Marvin doorgebracht.” Toen Tommy niet werd meegevraagd, wist hij naar eigen zeggen wel hoe laat het was. “Ik had nog gehoopt dat Rick tijdens het parasailen tegen een berg zou vliegen, maar dat is niet gebeurd”, grapt hij.

Geen match

De andere vrijgezellen in de villa zagen al aankomen dat de vrijgezel in de friendzone was beland. “Achteraf zie ik het ook wel”, geeft hij toe. Zijn exit kwam dan ook niet als een verrassing. Maar dat ook Tim het zonovergoten Sicilië moest verlaten, zag hij niet aankomen. “Ik had hem wel in de finale gezien. Ik voelde gelijk toen we binnenkwamen al een energie tussen hem en Marvin. Ze houden zelfs allebei van paarden.” Maar helaas, de prins voelde die energie niet bij Tim.

“Ik ben trots dat ik zover ben gekomen en ik ben blij dat ik tijdens de laatste opdracht nog iets van mezelf heb kunnen laten zien”, besluit Tommy. Ook is hij tot de conclusie gekomen dat een romance tussen hem en de prins er niet in zat. “We hebben nog steeds contact en nu ik hem persoonlijk heel goed ken, denk ik dat we nooit een match konden worden. Hij is aan Tegelen gehecht, maar ik ben een echte stadsjongen. Op lange termijn zou dat niet werken, dus Marvin heeft een goede keuze gemaakt om mij naar huis te sturen.”

Beeld: RTL

Laatste nieuws

Zie ook