Jaimie Vaes maakt indruk op kijkers in Vier Handen Op Eén Buik

Jaimie's hulp maakte tijdens de aflevering bij veel kijkers de tongen los.

Lees ook

Gisteravond mocht Jaimie Vaes de 19-jarige Jasmijn bijstaan in een nieuwe aflevering van Vier Handen Op Eén Buik. Jaimie zette alle zeilen bij om Jasmijn te helpen, en dat viel bij veel kijkers goed in de smaak.

Moeilijke jeugd

Net zoals in iedere aflevering van Vier Handen Op Eén Buik helpt een bekende moeder een tienermoeder tijdens haar zwangerschap. De 19-jarige Jasmijn is tijdens de aflevering in verwachting van haar eerste kindje. De vader van het kindje, Majid, kan niet volledig de vaderrol op zich nemen. “Majid is moslim, dat zorgt voor onbegrip over en weer”, legde Jasmijn uit in de aflevering.

Toch spenderen de twee veel tijd samen. Niet als koppel, maar als vrienden. Majid doet alles voor Jasmijn en dat is ook veel kijkers niet ontgaan.

Geldzaken

Jasmijn heeft op dit moment geen geld voor een eigen huisje, dus daarom woont ze bij haar moeder en stiefvader in. Ook de kleine zal in dit huis verblijven – op de slaapkamer van Jasmijn. Ondanks dat de vader van het kindje niet meer in beeld is, draagt hij nog wel zijn steentje bij. “Hij heeft me een auto gegeven, zodat ik makkelijker boodschappen kan doen”, geeft ze bijvoorbeeld aan.

Het moge duidelijk zijn dat Jaimie van plan is om de boel flink aan te pakken. Ze legt de feiten op tafel en zorgt ervoor dat Jasmijn op alles voorbereid is, met name de financiële kant van het verhaal. “Ze moet wel beseffen dat als Majid wegvalt, ze nóg iemand heeft om voor te zorgen”, legt Jaimie uit. De twee bezoeken hierom een budgetcoach om dit soort zaken te bespreken.

Veel lof

Als hulpmoeder legt Jaimie uit dat Jasmijn realistisch na moet denken. Zo vertelt de 19-jarige dat ze dol is op zingen en dansen, iets wat Jaimie enorm beaamt, maar niet ziet als een bron van inkomsten. “Zang en dans kan altijd je hobby zijn en je kan er ook succesvol in worden, maar een diploma is toch wel belangrijk.”

En juist deze aanpak viel bij veel kijkers goed in de smaak. “Jaimie vind ik tot dusver één van de betere hulpmoeders in deze serie” en “Wat een prachtige vrouw met een zorgzaam innerlijk is zij”, klinkt het onder andere in de reacties op Twitter.

Bron: Twitter | Beeld: NPO

Laatste nieuws

Zie ook