doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Doe mee: Grazia X Fajah healthy mind & lifestyle challenge

Recept: Fajah Lourens’ kikkererwtencurry

Lekker voor vanavond!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Recept: Fajah Lourens’ kikkererwtencurry

De hele maand januari kun je profiteren van de Grazia X Fajah healthy mind & lifestyle challenge. Vier weken lang deelt Fajah elke week een motivatievideo met bijbehorende opdrachten én een healthy recept uit haar nieuwe boek Killerbody Lifestyle. Vandaag een recept: kikkererwtencurry.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Benodigdheden voor twee personen:

  • 70 g zilvervliesrijst, ongekookt
  • 1 el olie (=10 gram), om in te bakken
  • 1 ui
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 el groene currypasta
  • 100 g zoete aardappel, in blokjes
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 100 g haricot verts
  • 200 g kikkererwten
  • 100 g peultjes
  • 100 g sugar snaps
  • Optioneel: verse koriander

Aan de slag:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit de olie in een diepe pan. Pel en snipper de ui en bak deze glazig in de olie
  3. Voeg de kokosmelk en currypasta* toe en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel, haricot verts, kikkererwten en broccoli toe en laat 15 minuten op middelhoog vuur zacht koken
  4. De laatste 5 minuten laat je de peultjes en sugar snaps kort meekoken
  5. Serveer met de gekookte rijst
  6. Garneer eventueel met verse koriander

Tip

Currypasta’s verschillen heel erg in scherpte. De hoeveelheid die je toevoegt is dan ook heel persoonlijk en afhankelijk van de soort currypasta.

Fajah Lourens’ kikkererwtencurry
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');