Zo breng je make-up aan op een droge huid

Met deze 5 tips zit jouw make-up gegarandeerd goed.

Lees ook

Een droge, schilferige huid kan je grootste vijand zijn tijdens het aanbrengen van make-up. In de koude wintermaanden kan dit probleem alleen maar groter worden. Gelukkig kun je je huid redden met een aantal eenvoudige tips.

1. Hydrateer van binnenuit.

Het drinken van te weinig water kan negatieve gevolgen hebben op de gezondheid van je huid. En het drinken van te veel koffie, kan ook weer de oorzaak zijn van je droge huid. Dus drink genoeg water en laat dat kopje koffie iets vaker staan.

2. Reinig voorzichtig

Zorg ervoor dat je een zachte reiniger gebruikt zonder agressieve middelen. Reinigingsmiddelen op oliebasis zijn perfect voor een droge huid.

3. Voed je huid

Het is van belang dat je elke ochtend en avond een goede vochtinbrengende crème gebruikt om je huid te voeden. Dit zorgt ervoor dat je huid minder snel gaat schilferen en dat maakt het makkelijker om die foundation vlekkeloos te blenden.

4. Juiste foundation

Het vinden van de juiste foundation voor jouw huidtype kan een lange zoektocht zijn, maar voor het eindresultaat is het de moeite waard. Ga voor een foundation die je huid hydrateert. Vermijd daarnaast ook poeders die de foundation kunnen uitdrogen. Foundations en poeders met ‘matt‘ of ‘mattifying‘ kun je beter overslaan. Kies juist voor producten die een mooie glow beloven.

5. Lipverzorging

Een droge huid kan ook een ravage aanrichten aan je lippen, vooral in deze tijd van het jaar. Dit kan niet alleen erg pijnlijk zijn, een lippenstiftje ziet er ook direct een stuk minder mooi uit. Ga daarom op zoek een lippenbalsem die vol zit met hydraterende ingrediënten en smeer die regelmatig op.

Bron: Marie Claire | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook