Zo maak je je gezicht écht goed schoon voor het slapengaan

Déze 5 tips zorgen voor een perfecte glowy skin

Met deze vijf tips heb jij altijd de perfecte huid!
Huid

Van de perfecte glowy skin droomt iedere vrouw. Om je huid te laten stralen heb je eigenlijk helemaal geen dure producten nodig. Benieuwd hoe je die glowy uitstraling krijgt? Wij zetten de 5 beste tips voor je op een rij.

Tips

1. Vitamine C
Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen – oftewel: het essentiële onderdeel voor een stevige huid. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid huidcollageen af. Hierdoor verliest de huid zijn stevigheid en dit leidt tot rimpels. Willen we niet. Dus, kies voor een huidproduct mét vitamine C.

2. Draag altijd zonnebrand

We hebben zonlicht op onze huid nodig om vitamine D te produceren. Helaas moeten we onze huid ook beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Deze straling is namelijk een belangrijke oorzaak van huidveroudering. Schaf een zonnebrandcrème aan van goede kwaliteit, kies bijvoorbeeld voor een variant met SPF 30 – iets hoger of lager mag ook. Breng deze crème elke ochtend op je gezicht aan and your skin will glow!

En verder

3. Verhoog goede vetzuren

Je voedingspatroon heeft een grote invloed op je huid. Goede vetten kunnen de huid van binnenuit voller maken en hydrateren. Het resultaat? Een glowy skin. Denk hierbij aan de producten als zalm en makreel, maar ook visolie en sommige zaadoliën, zoals lijnzaad.

4. Voldoende antioxidanten

Oxidatieve stress is een belangrijke oorzaak van huidveroudering. Om dit te bestrijden en het eigen afweermechanisme van onze huid te ondersteunen, moeten we voedsel eten dat rijk is aan antioxidanten. Felgekleurde groenten, fruit en bessen zijn verschillende bronnen van natuurlijke antioxidanten. Daarnaast kun je ook kiezen voor groene thee of rode wijn. Cheers.

5. Hydrateren

Het is algemeen bekend dat het drinken van water goed is voor je gezondheid. Maar wist je dat het drinken van water ook wonderen doet voor je huid? Als je niet genoeg water drinkt, kan je huid er dof en grauw uit gaan zien. Probeer dagelijks twee of drie liter water te drinken. Good luck!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f6489014b542', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });