Oeps: om deze reden moest Rita Ora een coronaboete van elfduizend euro betalen

De 'spontane actie' van de zangeres blijkt een dure grap te zijn.

Lees ook

Rita Ora mag diep in de buidel tasten voor haar birthday party. De zangeres vierde afgelopen weekend haar 30e verjaardag met een groep vrienden en was éven vergeten dat Groot-Brittanië in lockdown is.

Dertig gasten

Zaterdagavond kwam Rita samen met zo’n dertig vrienden, aldus The Sun. En dat terwijl het momenteel in de UK is toegestaan om maar met één persoon buiten je eigen huishouden te meeten. De Ritual-zangeres liet de genodigden via de achteringang een Londens restaurant binnenkomen om daar te proosten op haar dertigste verjaardag. Onder anderen Cara en Poppy Delevingne zouden de birthday girl een bezoekje hebben gebracht.

Dat feestje is Rita duur komen te staan, want volgens Britse media heeft de zangeres slash actrice een coronaboete van 10.000 pond – ruim 11.000 euro – moeten betalen voor de overtreding. Ouch.

Excuses

Spijt van haar feest heeft Rita dan ook enorm. Op haar Instagram Stories biedt ze uitgebreid haar excuses aan: “Hoi allemaal, ik had een kleine bijeenkomst met vrienden voor m’n dertigste verjaardag. Het was een spontaan besluit dat we genomen hadden met het verkeerde idee dat het land deze week toch uit lockdown zou komen en dit oké zou zijn.”

“Het spijt me heel erg dat ik de regels heb gebroken en daarmee mensen in gevaar heb gebracht. Dit was een serieuze, onvergeeflijke inschattingsfout. Gezien de maatregelen zie ik nu in hoe onverantwoord deze actie was en ik neem de volledige verantwoordelijkheid.”

“Ik schaam me ook behoorlijk omdat ik met eigen ogen heb gezien hoe hard mensen werken om deze verschrikkelijke ziekte te bestrijden en weet wat mensen en bedrijven op hebben moeten geven om ons allemaal veilig te houden. Hoewel dit het niet goedmaakt, wil ik mijn oprechte excuses aanbieden.”

Niet alleen

Rita is niet de eerste celeb die onder vuur ligt vanwege een feestje. Cardi B kreeg dit weekend ook de wind van voren toen bleek dat ze Thanksgiving met 25 volwassenen had gevierd. Kendall Jenner en Kim Kardashian maakten eerder dezelfde fout door uitgebreid te posten over hun drukbezochte verjaardagsfeesten.

Bron: The Guardian | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook