Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

TikTok-hack tegen maskne gaat viral

Geen puistjes meer door ons mondkapje? Yes please.

Maskne

Inmiddels zijn we het wel gewend dat we een mondkapje moeten dragen in de trein en in de supermarkt. Goed om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan of course, maar helaas heeft het ook een zwaar nadeel: maskne. Juist, acne door je mask. Gelukkig is TikTok daar om ons te redden.

Maskne

Wat is maskne precies? Dat is eigenlijk vrij simpel: acne door je mondkapje. Mensen die hier last van hebben, krijgen acne rondom de mond, op de kin en wangen. Vooral mensen die gevoelig zijn voor puistjes krijgen hier snel last van. Bummer!

Maskne ontstaat doordat dode huidcellen en olie terug in je poriën komen wanneer je een mondkapje draagt. Hierdoor raken je poriën verstopt, waardoor je last kunt krijgen van vervelende puistjes en acne in je gezicht.

TikTok

Ook TikTokker Amy merkte dat ze last kreeg van puistjes rondom haar mond, dus besloot ze om hier een oplossing voor te zoeken. En met succes! Amy ontdekte dat ze geen last kreeg van acne als ze een bepaald drogisterijproduct in het mondkapje sprayt.

In de video gebruikt Amy de Tea Tree & Witch Hazel Back Spray van het merk Boots. Die specifieke spray is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar er zijn genoeg vergelijkbare sprays met dezelfde ingrediënten te koop.

Lekker geurtje

“Ik ken veel mensen die huidproblemen hebben gekregen door het dragen van een mondkapje, vooral rondom hun kin", vertelt Amy in de video. "Als je een klein beetje van deze spray in je mondkapje spuit, voordat je hem draagt, zal je merken dat het helpt om acne te voorkomen.”

Naast het voorkomen van maskne heeft de spray nóg een voordeel: “Het ruikt ook nog eens heerlijk!” Dat is ook niet verkeerd.

Bekijk de TikTok-video hieronder:

@heyitsamess

Really helps with breakouts! #asosdaytofright #fyp #foryou #xyzbca

♬ original sound - Amy 💓
Misschien ook voor jou:
Kun je zuurstoftekort krijgen door het dragen van een mondkapje?
Beauty
  • Dingen voor Vrouwen
  • Brunopress
  • TikTok