Aan deze regels moet de Selling Sunset-cast zich houden 

Waarom de show zo bingable is? De cast moet zich aan een flinke set regels houden.

Lees ook

De Selling Sunset-realtors zorgen regelmatig voor het nodige drama binnen The Oppenheim Group. Het betekent echter niet dat de ladies can do as they please. Ze moeten zich – ook in het vijfde seizoen – namelijk aan heel wat regeltjes houden.

Wees jezelf

Je zou soms bijna denken dat de cast een script volgt, maar niets is minder waar. De makers van de show weigeren namelijk om een script te volgen. Dus nee, ook de snarky comments van Christine Quinn zijn niet scripted.

Respecteer de privacy van de andere makelaars

Hoewel de serie anders doet vermoeden, werken er meer makelaars voor The Oppenheim Group dan we zien. De cast van Selling Sunset werd gevraagd om de andere vier collega’s niet te betrekken bij de Netflix-knaller.

Ze kunnen niet zomaar vrij nemen

Ze zijn dan wel de sterren van de show, maar ze zijn niet de baas. Dat betekent dat de dames niet zomaar een dag vrij kunnen nemen. Makes total sence now dat Mary Fitzgerald op de dag van haar bruiloft met Romain Bonnet nog een showing had.

Ze moeten hun eigen haar en make-up doen

Naar verluidt moedigt Netflix de Selling Sunset-sterren aan om hun haar en make-up zelf te doen. Met name Christine geeft gehoor aan dat verzoek, as we all know.

Niet elke husband is welkom op de set

Romain is inmiddels vergroeid met de rest van de cast en ook Christines man Christian Richard is regelmatig te zien in de show, maar niet alle partners zijn welkom op de set. Zo mag Tarak El Moussa – de verloofde van Heather Young – zijn gezicht niet tonen in de serie, omdat hij een contract heeft bij de concurrent. Hij heeft zijn eigen show, genaamd Flipping 101.

Ook Chrishell Stause’s ex-man Justin Hartley zagen we niet in voorgaande seizoenen – toen de twee dus nog wel samen waren. Creator Adam DeVillo vertelde daarover in een interview dat ze hem wel ‘many, many times’ gevraagd hadden, maar dat ook hij waarschijnlijk vastzat aan een contract.

Ze krijgen geen (basis)salaris

De Selling Sunset-dames hoeven aan het einde van de maand geen salaris op hun rekening te verwachten. Dat krijgen ze gewoon niet. Ze verdienen enkel geld als ze een huis verkopen en moeten leven van de commissies – die dan wel vaak torenhoog uitvallen. Geen wonder dat ze zo vaak lopen te kibbelen wanneer de een de verkoop van de ander steelt.

Ze moeten erkende makelaars zijn

Een certificaat als makelaar is een must voor alle makelaars van The Oppenheim Group. Zo benadrukte Chrishell in seizoen 1 dan ook nadrukkelijk dat ze haar certificaat had behaald, want velen kenden haar slechts als actrice.

Ze hebben geen zeggenschap over de montage

De cast moest vooraf strenge contracten met Neflix tekenen. De kans is groot dat de streamingdienst met het verhaal kan spelen zoals zij zelf wil.

Shots moeten vaak opnieuw genomen worden

Niet alleen het drama trekt kijkers naar de Netflix-knaller, ook de prachtige huizen en het uitzicht. Om alles goed op beeld te krijgen, worden shots daarom vaak meerdere keren genomen. Dat houdt in: veel in- en uitgeloop. Op killer heels, uiteraard.

Ze moeten zelf met drama komen

Als alle vrouwen zo nuchter waren als Maya Vander, zouden we naar een totaal andere show kijken. De dames worden daarom ook zelf aangemoedigd de show watchable te maken. Al betwijfelen we of Christine aanmoediging nodig heeft.

Bron: The Things | Beeld: Selling Sunset

Laatste nieuws

Zie ook