Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Visagiste Britney Spears klapt uit de school: 'Het is net The Handmaid's Tale'

Volgens de visagiste mag Britney onder andere niet zelf bepalen of ze gaat trouwen.

Britney Spears

Britney Spears staat al twaalf jaar onder curatele. Het popicoon kan daardoor helemaal niets zelf beslissen. Hoe ver dat gaat, verklapt haar visagiste Maxi in de podcast Calababes Podcast. "Het is net The Handmaid's Tale."

Controle

Sinds haar publieke instorting in 2007, waarbij ze haar hoofd kaal schoor en in diverse klinieken verbleef, heeft de zangeres geen zeggenschap meer over haar leven, maar bepalen haar vader en manager voor haar. Daarom staat ze sinds 2008 onder curatele, zoals dat heet.

Hoe ver die controle precies gaat, was vooralsnog onduidelijk. Toch doet make-upartieste Maxi een boekje open over de ingrijpende maatregelen: "Of ze een baby krijgt, of ze gaat trouwen, wie haar vrienden zijn. Dat zijn een paar van de belangrijkste dingen."

The Handmaid's Tale

"We hebben het dan echt over maatregelen die recht uit The Handmaid's Tale lijken te komen", vervolgt ze. In dit boek én de bijbehorende serie zijn vrouwen onderdanig aan de mannen. De mannen bepalen alles. Vrouwen mogen niet lezen, zijn er alleen voor het huishouden en om kinderen te baren.

"Ik kan niet in detail gaan en niets specifieks vertellen", vertelt Maxi. "Maar wat ik wel wil zeggen, is dat ze nu al wel weer een baby had gehad als ze had kunnen kiezen."

Getrouwd

Ook denkt Maxi dat Britney dan inmiddels al wel was getrouwd met haar boyfriend Sam Asghari. Sam heeft veel moeten doorstaan om bij de zangeres te zijn, weet de visagiste te vertellen. "Haar vader, Jamie, heeft zijn leven tot een hel gemaakt. Sam is letterlijk door de hel gegaan om met haar samen te zijn."

Verbetering

Eerder vertelde een bron aan US Magazine dat het de laatste tijd beter lijkt te gaan met het blonde popicoon. Britney zou nu zelf beslissingen mogen nemen over haar medische behandeling, tot groot ongenoegen van vader Jamie. Ook krijgt de zangeres steeds meer controle over haar sociale media. Regelmatig plaatst ze foto's en filmpjes op Instagram waarin ze vertelt over haar leven of dingen die haar opvallen.

Dat leidt geregeld tot grote verbazing bij haar followers. Zo zou Britney in haar video's opmerkelijk gedrag vertonen, zich op een rare manier kleden en er bang uitzien. Menig volger weet bijna zeker dat de zangeres aan een angststoornis lijdt. "Ik maak me zorgen, Britney" en "Ze ziet er zo bang uit", klinkt het vaak in de reacties.

Misschien ook voor jou:
Christina Aguilera blikt terug op het iconische optreden met Britney Spears en Madonna
Showbizz
  • YouTube (Calababes Podcast)
  • Brunopress