Loiza Lamers over herseninfarct: ‘Het was een realitycheck’

Het topmodel blikt terug op deze heftige periode in haar leven.

Loiza Lamers kreeg in 2017 een herseninfarct. Deze heftige gebeurtenis heeft het topmodel flink wakker geschud. “Het was een realitycheck”, vertelt Loiza aan LINDA.

Herseninfarct

Loiza timmert als topmodel al flink wat jaren hard aan de weg. Naar eigen zeggen vraagt ze altijd het maximale van haar eigen lichaam. “Als mijn lijf niet doet wat ik wil, dan raak ik gefrustreerd”, legt Loiza uit.

“Eind 2017 kreeg ik een herseninfarct. Het zou met de hormonen te maken kunnen hebben, maar het was ook gewoon pech. Ik heb moeten revalideren, mijn fijne motoriek was even weg, maar ik heb er gelukkig niks aan overgehouden. Het was wel een realitycheck.”

Obsessie met eten

Loiza vertelt vervolgens dat ze na deze gebeurtenis haar obsessie met eten volledig heeft losgelaten. Al eerder vertelde het topmodel aan LINDA.meiden dat haar eetgedrag voor haar herseninfarct allesbehalve gezond was.

Snoepen was verboden en buiten de deur eten stond ik mezelf niet toe omdat ik niet wist wat er precies in de gerechten zat. Ik creëerde zo een isolement voor mezelf. Waarin ik me eenzaam voelde, maar waarin ik in elk geval precies kon bepalen wat en wanneer ik at”, vertelde ze.

“Ik heb mijn lijf, dat zo goed herstelde van het herseninfarct, als het ware beloond door het hysterische eetgedoe los te laten. Nu ben ik 3 kilo zwaarder, zijn mijn benen en heupen iets te rond voor de heersende modellenmaatstaf. Maar het zij zo. Het leven is wel weer mooi.”

Bron: LINDA | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws