Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Loiza Lamers veranderde strenge eetpatroon direct na TIA

Volgens haar is het leven nu weer een stuk leuker.

Loiza Lamers veranderde strenge eetpatroon direct na TIA

Loiza Lamers won in 2015 Holland's Next Top Model en ging vervolgens streng op haar eetgedrag letten. Toen ze twee jaar later een TIA kreeg is ze daar meteen mee gestopt en volgens haar is het leven nu weer een stuk leuker.

Snoepen was verboden

Loiza werd in 2015 opeens een bekend topmodel en daardoor veranderde haar leven veranderde compleet. Daarbij hield ze dagelijks bij wat ze at, of dat wel kon en of ze niet teveel at.

"Snoepen was verboden en buiten de deur eten stond ik mezelf niet toe omdat ik niet wist wat er precies in de gerechten zat. Ik creëerde zo een isolement voor mezelf. Waarin ik me eenzaam voelde, maar waarin ik in elk geval precies kon bepalen wat en wanneer ik at", vertelt ze aan LINDA.Meiden.

Lees ook: Loiza Lamers praat voor het eerst over haar eetprobleem

TIA

Toen het model in 2017 werd getroffen door een TIA is ze anders naar bepaalde dingen gaan kijken en dus ook naar haar eetpatroon. Ze had door dat ze haar leven niet bepaald leuker aan het maken was op die manier. "Ik heb mijn lijf, dat zo goed herstelde van het herseninfarct, als het ware beloond door het hysterische eetgedoe los te laten. Nu ben ik 3 kilo zwaarder, zijn mijn benen en heupen iets te rond voor de heersende modellenmaatstaf. Maar het zij zo. Het leven is wel weer mooi." En daar draait het uiteindelijk ook allemaal om.

Bron: Beau Monde Beeld: BSR