Om déze reden wil Meghan Markle geen social media meer

De voormalig hertogin van Sussex onthult dat ze bewust wegblijft bij social media.

Lees ook

Voordat Meghan Markle een relatie kreeg met prins Harry, was ze een fanatieke Instagrammer. Inmiddels heeft de voormalig actrice al een paar jaar geen social media meer, iets wat ze naar eigen zeggen erg prettig vindt.

Social media

Meghan vertelde dinsdagavond in een interview met Fortune waarom ze geen gebruik meer maakt van sociale media. “Voor mijn eigen zelfbehoud zit ik al heel lang niet meer op social media”, onthult de voormalig hertogin.

Toen Meghan en Harry nog onderdeel waren van het Britse koningshuis hadden de twee samen het account Sussex Royal. Dit account werd opgeheven toen de love birds een stap terugdeden als royals. Meghan mist dit account niet, omdat ze naar eigen zeggen weinig met Sussex Royal te maken had.

“Ik had jaren geleden een persoonlijk account dat ik had afgesloten en toen hadden we er een vanuit het intituut en ons kantoor in het Verenigd Koninkrijk waar wij niet achter zaten – dat was een heel team.”

Nadelen

Nu Meghan geen royal meer is, zou ze naar hartenlust kunnen Twitteren en Instagrammen, maar dat is iets wat ze niet wil. “Ik heb de persoonlijke keuze gemaakt om geen account te hebben, dus ik heb geen idee wat er speelt en dat helpt me op verschillende manieren ook.”

De voormalig actrice vervolgt dat sociale media in haar ogen veel nadelen hebben. “Ik maak me grote zorgen over de mensen die er geobsedeerd door zijn. Het maakt zo’n groot deel uit van ons dagelijks leven dat het net is als een verslaving. Er zijn weinig andere dingen waarbij je de persoon die het gebruikt een gebruiker noemt.”

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook