Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rosalía over schoonheid: ‘Er is niets mooier dan jezelf zijn’

MAC Cosmetics lanceert in samenwerking met Rosalía de nieuwste VIVA GLAM-collectie.

Rosalía MAC

De Spaanse zangeres Rosalía is het nieuwe gezicht van de VIVA GLAM-collectie van MAC Cosmetics. De songwriter timmert hard aan de weg als artiest en is maar wat trots op haar samenwerking met het cosmeticamerk. Aan Grazia vertelt de zangeres over deze campagne en deelt ze wat schoonheid voor haar betekent.

Hoe voelt het om onderdeel te zijn van VIVA GLAM?
Rosalía: “Het betekent veel voor me. Ik twijfelde dan ook geen seconde om mee te werken aan deze campagne. De manier waarop MAC Cosmetics hun platform inzet en tien miljoen dollar doneerde aan 250 organisaties die zich inzetten voor communities die zijn getroffen door COVID 19 is fantastisch. Ik ben dankbaar dat ik een deel mag uitmaken van deze campagne en daarmee mijn steentje kan bijdragen aan een betere wereld. Het is daarnaast heel belangrijk voor me om bewustzijn te creëren rondom de gezondheid van vrouwen en meisjes. Vrouwen empoweren is zo belangrijk.”

Hoe koos je de kleur voor de VIVA GLAM-lipstick?
Rosalía: “Ik heb rood altijd een mooie kleur gevonden. Het vertegenwoordigt de Flamenco-cultuur (een Spaanse dans, red.). Flaminco wordt altijd gelinkt aan rood en ik ben dol op de rode lipstick Ruby Woo. Ik was heel enthousiast om mee te werken aan VIVA GLAM 26. De lipstick is een speciale kleur rood geworden.”

Welke make-upproducten draag je altijd?
Rosalía: “Als ik weinig tijd heb, draag ik altijd rode lippenstift. MACs Ruby Woo is een van mijn favorieten. Deze kleur past perfect bij mijn huid en is goed te combineren. Als ik tijd heb, teken ik mijn wenkbrauwen ook bij.”

Vond je het dragen van bold en dramatic make-up altijd al leuk?
Rosalía: “Ik heb het altijd leuk gevonden om hiermee te experimenteren. Ik probeer altijd iets te bedenken wat tijdloos is en tegelijkertijd wil ik veel plezier hebben terwijl ik dat doe.”

Wat is je eerste herinnering aan make-up?
Rosalía: “Toen ik begon met het experimenteren met make-up had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik had gewoon de grootste lol met mijn zus. Vroeger deden we ook altijd de make-up van mijn moeder.”

Wat betekent schoonheid voor jou en zie je het als iets wat je zelfvertrouwen geeft?
Rosalía: “Schoonheid is er op zoveel verschillende manier en kun je op zoveel manieren uiten. Schoonheid is zijn wie je echt wilt zijn. Er is niets mooier, aantrekkelijker en inspirerender voor me dan dat.”

Wat is jouw relatie met make-up?
Rosalía: “Make-up is heel belangrijk voor me en sterkt me op de momenten waarop ik moet performen. Het zorgt ervoor dat ik anders op het podium sta. Ik heb het gevoel dat make-up een manier is om te communiceren met mezelf en met mijn fans.”

Vanaf vandaag is de VIVA GLAM 26-collectie verkrijgbaar. De opbrengst van MACs gloednieuwe collectie gaat volledig naar het MAC VIVA GLAM Fund. Dit goede doel strijdt voor een gezonde en gelijke toekomst voor iedereen.

Het VIVA GLAM Fund werkt samen met lokale organisaties die ondersteuning bieden aan vrouwen en meisjes, de LGBTQ+ gemeenschap en mensen die een positieve hiv-diagnose hebben gekregen. Dus, shoppen voor het goede doel. Of zoals MAC het noemt: feel empowered to look good – for good.

Bekijk hieronder de backstagebeelden van shoot van Rosalía.

Misschien ook voor jou:
Wist jij al dat Love Islands Mac eigenlijk heel anders heet