Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Awkward: Arjen Lubach weet zich geen houding na ongemakkelijke vraag

Eva Jinek stelde de schrijver een vraag over zijn vriendin.

Arjen Lubach

Arjen Lubach was gisteravond op bezoek bij Jinek om over zijn nieuwe boek Stoorzender te praten. Aan tafel bij Eva Jinek beleefde de televisiepresentator echter een behoorlijk awkward moment. En dit had alles te maken met een ode aan zijn vriendin, die hij in zijn boek aan haar bracht.

Moment

In het boek komt een passage voorbij waarin hij een ode brengt aan zijn partner. Eva Jinek leest het intieme stukje voor en Arjen weet zichtbaar niet hoe hij hierop moet reageren. Na het voorlezen vraagt de presentatrice wat zijn vriendin ervan vond en de schrijver worstelt met antwoorden.

Moment

"Volgens mij wel mooi. Het boek is aan haar opgedragen ook. Ze was volgens mij wel ontroerd", vertelt hij. Eva wil vervolgens doorvragen, maar dat wil Lubach absoluut niet.

"Ik wil hier helemaal niet over praten", zegt hij terwijl hij snel overgaat op een ander onderwerp. Helaas lukt de snelle switch niet, want ook zijn tafelgenoten spreken nog steeds over de ontroerende passage waarin hij onder andere aangeeft dat 'zijn vriendin hem een gevoel geeft dat niet te omschrijven is'.

Uitleg

Uiteindelijk gaat Arjen er toch op in. "Mensen dwingen mij in dit soort situaties, in interviews, om heel persoonlijk te zijn en dat vind ik moeilijk, omdat ik toch moeite heb met die publieke Arjen. En dat je dan ook de verplichting hebt om die privéfiguur op tafel te gooien... Dit vond ik een uitzondering, omdat ik die privépersoon in dit boek precies zo kon vormgeven als ik wilde. Ik kon die woorden zo kneden en gebeurtenissen weglaten", aldus Arjen.

Bekijk hier het moment.

Misschien ook voor jou:
RUMAG reageert op uitzending Zondag met Lubach
Showbizz
  • Shownieuws
  • Brunopress
  • TV Gids